Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčové plátky na karí

mojaradost - bez fotkymojaradost, 18. decembra 2017

Mäsko na šťave nám veľmi chutí, preto ho rada pripravujem:)) Teraz to bolo pre zmenu na karí korení a veru len sa tak po Zobraziť celý popisMäsko na šťave nám veľmi chutí, preto ho rada pripravujem:)) Teraz to bolo pre zmenu na karí korení a veru len sa tak po ňom zaprášilo:))

10
porcií
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 plátkov
2 kusy
5 polievkových lyžíc
1 kávová lyžička
3 strúčiky
1 kávová lyžička
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Plátky mäsa jemne vyklepeme, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme múkou a opečieme na panvici na rozpálenom oleji z obidvoch strán.

  2. 2

    Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme opražené plátky mäsa, chilli papriku, kari korenie, drvenú rascu, paradajkovú šťavu, nadrobno pokrájaný cesnak, podlejeme horúcou vodou, aby bolo mäso zaliate a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Občas premiešame, aby šťava neprihorela. Dochutíme soľou, korením, príp. zeleninovou koreniacou zmesou. Šťava je primerane hustá, netreba ju zahusťovať.

  3. 3

    Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

alena45
Kedysi som kari používala všade, veľmi mi chutilo a voňalo, až sa mi zunovalo. Možno nastal čas skúsiť ho znovu, plátky vyzerajú fajn, a mám najradšej mäso na šťave.
monty469
Vyzera to chutne. Syn miluje jedla kde je kari korenie. Vlastne si casto sam vari a kari v jedle musi byt. Posuniem mu tvoj recept
ferno
radox1-kari prasok je uplne inej chuti ako kari pasta.zmeni to uplne cele jedlo,...
ja kari pastu pouzivam prevazne do kokosoveho mlieka.
radost
@Ferno (20.12.2017 12:36)

aká zver to na tebe leží v pásikovom pyžame..??
pre mňa celkom neznáme...:-)
radox1
kazdemu podla chuti,u nas predavane tie kari korenia stoja akurat tak za ho.no,v podstate iba jedlo ofarbia koli kurkume,a hura,mame kari.
ferno
to nemeni nic na fakte,ze kari korenie je uplne ina vec ako kari pasta.kari korenie je zmes koreni,ako si spominal.kari pasta sa vyraba z cili papriciek.
ja osobne mam aj kvalitny curry powder...
katka78
@Radox1 (20.12.2017 12:56) komu nevyhovujú kúpené, môže si namiešať vlastnú. Ja si robím takto:  mojreceptarik.blogspot.de/2014/09/kari-zmes-korenia.html...

Naše kari PRÁŠKY sú vlastne suchou zmesou rôzne namixovaných korenín, zväčša s prevahou kurkumy. PASTY sú "vlhké", lebo sú doplnené už aj o pomletú cibuľu, cesnak, pridaný galangal, kafir, citrónovú trávu, šťavu z limety, čili atď. Lenže kto si robí vlastný základ z týchto surovín, pastu nepotrebuje, len koreniny. Pravda je, že tieto suroviny sú samostatne na SK ťažšie dostupné, hlavne mimo BA a kto nemá doma rôzne cudzokrajné prísady, alebo by mu bolo zbytočné kupovať celé balenia jednotlivo, preňho sú pasty ideálne, lebo obsahujú "všetko" a varenie s nimi je totálne jednoduché, veď je to polotovar. Dajú sa kúpiť aj v bežnom obchode ako je Kaufland a kto chce raz za čas okúsiť exotiku, nič ďalšie špeciálne nepotrebuje, možno ešte konzervu kokosového mlieka, ale aj to je už na SK celkom dostupné. Ďalšia vec je, že niekomu stačí do jedla lyžička kari korenia a má o exotiku na dlho postarané. Napríklad mojim rodičom by takéto jedlo chutilo, lebo by bolo pre nich "jemne exotické". No ak by som im spravila mäso s kari pastou, myslím, že by im nechutilo, pre nich by tam bolo priveľa rôznych neznámych chutí, ale ja už som zase na také autentickejšie zvyknutá. Takže je to o tom, kto má čo rád, alebo čo pre dané varenie potrebuje.
bojar
pači sa mi skúsim presvedčt manželku - na Silvestra
tinu
Dnes som robila. Vynikajúce to je.
katkapo
Dnes som robila na obed chutilo to fajne budem určite robiť ešte niekedy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia