Bravčové na hubách

Bravčové plátky na hubovej podstielke so zemiakmi z jedného plechu (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Náš dnešný obed :-)

50 +30 minút
na 200-220 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na plátky, naklepeme a prudko opečieme na bravčovej masti. Vyberieme a do výpeku dáme pokrájanú cibuľu, slaninu, mletú rascu a opečieme do zlatista.
  2. K cibuli pridáme huby, ja som dala masliaky a podpňovky, osolíme, okoreníme, pridáme tymian, materinu dúšku, pretlačený cesnak a krátko podusíme.
  3. Zemiaky pokrájame na 0,5 cm hrubé kolieska, pokvapkáme olejom a osolíme. Pekáč vymastíme bravčovou masťou. Na spodok dáme 2/3 hubovej zmesi, na to uložíme plátky mäsa, osolíme, okoreníme a na mäso dáme zemiaky. Navrch dáme zvyšok hubovej zmesi.
  4. Všetko zalejeme vývarom, v ktorom sme rozmiešali pretlak. Pečieme zakryté 50 min. na 200 °C a potom ešte odkryté necháme zapiecť cca 30 min. na 220 °C do zlatista. Ja som k tomu podávala nakladanú červenú kapustu.