Bravčové pečené s kyslou kapustou a knedľou (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Mala som neskutočnú chuť na toto jedlo. Kúpila som krásny bravčový bôčik a krkovičku.

70 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso som umyla a nakrájala na väčšie kocky. Očistila som si aj cibuľu a cesnak.
  2. Vo veľkej panvici som roztopila bravčovú masť. Na nej som neosolené mäso opekala.
  3. Opečené som ho preložila do väčšieho hrnca. Až teraz som ho osolila a okorenila.
  4. 4 kusy cibule som nakrájala na polmesiačky. Vo výpeku , ktorý mi zostal po pečení mäsa som ju opiekla.Potom som ju dala na mäso.Rúru som zapla na 180 stupňov. Hrniec som zakryla pokrievkou. Mäso som piekla asi 40 minút zakryté.Potom som ho odkryla, podliala asi pol decilitrom vody a ešte som ho vrátila do rúry , aby chytilo peknú farbu.
  5. Na dusenú kyslú kapustu som udusila cibuľu , pridala som cukor , spravila som karamel.Pridala som kapustu , kmín. a mleté čierne korenie . Udusila som ju do mäkka. Očistila som 2 väčšie zemiaky , nastrúhala som ich ako na placky a vložila som ich do kapusty.Kapustu som ešte povarila , aby mi ju zemiaky zahustili.
  6. Múku som preosiala do misy , do prostriedku som rozdrobila droždie s čajovou lyžičkou cukru a 2 pl lyžicami vlažného mlieka . Spravila som kvások. Potom som do zvyšného mlieka rozhabarkovala vajce , soľ , vypracovala som si cesto. Kým mi cesto kyslo , nakrájala som si 2 rohlíky z predošlého dňa na kocky. Tie som vmiešala do vykysnutého cesta.Vykysnuté cesto som rozdelila na dve časti.Varila SOM ICH 25 MINúT V SLANEJ VRIACEJ VODE.