Bravčové pečené mleté mäso v čepcovej sieťke (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tento recept nerobím často.Zo zábíjačky si odložím tukovú blanu/čepcovú sieťku/ a buď v
nej pečiem panenku, zbytky jaternicovej kaše, ktorá sa nenaplnila do črievka, alebo pečiem
v nej mleté mäso, ktoré je veľmi chutné a šťavnaté..
200 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravila som bravčové pliecko, umyla a pokrájala na kocky, aby som ho mohla pomleť.Zomleté mäso som osolila,okorenila, pridala mletú rascu , pokrájanú cibuľu na kocky, vajce .Pošas mletia som pridala 2 strúčky cesnaku.
- Všetky suroviny som spolu zmiešala.
- pripravila som si tukovú blanu som si rozprestrela na pekáč.
- Do tukovej blany som zabalila pomleté mäso tak, aby nikde nechýbala blana..
- Zabalené mäso som preložila do zapekacej misy.Trúbu som rozohriala na 200 st. a mleté mäso som dala piecť na 45 minút..
- a takto to vyzerá upečené...výborné a príjemne chrumkavé. Očistila som 4 veľké zemiaky, pokrájala na mesiačky a uvarila v osolenej vode..Pečené mleté mäsko som podávala s varenými zemiakmi a sterilizovanou červenou kapustou zmiešanou s cviklou..dobrú chuť...