Bravčové pečené mleté mäso v čepcovej sieťke (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento recept nerobím často.Zo zábíjačky si odložím tukovú blanu/čepcovú sieťku/ a buď v nej pečiem panenku, zbytky jaternicovej kaše, ktorá sa nenaplnila do črievka, alebo pečiem v nej mleté mäso, ktoré je veľmi chutné a šťavnaté..

200 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravila som bravčové pliecko, umyla a pokrájala na kocky, aby som ho mohla pomleť.Zomleté mäso som osolila,okorenila, pridala mletú rascu , pokrájanú cibuľu na kocky, vajce .Pošas mletia som pridala 2 strúčky cesnaku.
  2. Všetky suroviny som spolu zmiešala.
  3. pripravila som si tukovú blanu som si rozprestrela na pekáč.
  4. Do tukovej blany som zabalila pomleté mäso tak, aby nikde nechýbala blana..
  5. Zabalené mäso som preložila do zapekacej misy.Trúbu som rozohriala na 200 st. a mleté mäso som dala piecť na 45 minút..
  6. a takto to vyzerá upečené...výborné a príjemne chrumkavé. Očistila som 4 veľké zemiaky, pokrájala na mesiačky a uvarila v osolenej vode..Pečené mleté mäsko som podávala s varenými zemiakmi a sterilizovanou červenou kapustou zmiešanou s cviklou..dobrú chuť...