Bravčové na spôsob španielskych vtáčikov (fotorecept)
Autor receptu: hviezdickaz
Keď sa vám nechcú robiť závitky ... Je to chutné mäsko na spôsob španielskych vtáčikov.
6 porcií |
10 minút príprava |
75 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové mäso nakrájame na rezne. Osolíme ho, okoreníme mletým čiernym korením. Do hrnca si dáme trošku oleja, a narýchlo v ňom opražíme rezne. Dáme si ich na tanier a do hrnca dáme opražiť nadrobno nakrájanú slaninu, a po chvíli pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Potom do hrnca naspäť vložíme mäso, podlejeme vodou a dusíme 45 min.
- Medzitým si uvaríme vajíčka natvrdo, nakrájame na kocky sterilizované uhorky,kápiu , párky, a mrkvu ( tú som mala zamrazenú ) .
- Po 45 min. dusenia všetko dáme na mäso, podlejeme horúcou vodou.
- Pridáme trochu domácej paprikovej pomazánky a horčice a dusíme ďalších 20 min. Potom pridáme zátrepku z vody a hladkej múky a necháme prevariť . Nič som nesolila , ani nekorenila okrem mäsa. Všetko ostatné tomu dodá tú spávnu chuť.
- Podávame s ryžou. Dobrú chuť. :)