Bravčové na spôsob španielskych vtáčikov (fotorecept)

Autor receptu: hviezdickaz

Keď sa vám nechcú robiť závitky ... Je to chutné mäsko na spôsob španielskych vtáčikov.

6
porcií
10 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové mäso nakrájame na rezne. Osolíme ho, okoreníme mletým čiernym korením. Do hrnca si dáme trošku oleja, a narýchlo v ňom opražíme rezne. Dáme si ich na tanier a do hrnca dáme opražiť nadrobno nakrájanú slaninu, a po chvíli pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Potom do hrnca naspäť vložíme mäso, podlejeme vodou a dusíme 45 min.
  3. Medzitým si uvaríme vajíčka natvrdo, nakrájame na kocky sterilizované uhorky,kápiu , párky, a mrkvu ( tú som mala zamrazenú ) .
  4. Po 45 min. dusenia všetko dáme na mäso, podlejeme horúcou vodou.
  5. Pridáme trochu domácej paprikovej pomazánky a horčice a dusíme ďalších 20 min. Potom pridáme zátrepku z vody a hladkej múky a necháme prevariť . Nič som nesolila , ani nekorenila okrem mäsa. Všetko ostatné tomu dodá tú spávnu chuť.
  6. Podávame s ryžou. Dobrú chuť. :)