Bravčové na prírodno so šampiňónmi fotorecept

matavarecha - fotkamatavarecha, 20. februára 2011

Naše obľúbené moji chlapci milujú mäso, ryžu, omáčku

Suroviny

 (karé, stehno)
1  kocka
1  konzerva
3 dcl




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezne mierne vyklepeme posolíme a pokoreníme a posypeme troškou hladkej múky. Na panvici rozohrejeme olej a mäso z oboch strán opečieme. Opečené vložíme do tlakového hrnca zalejeme asi 3 dcl vody, pridáme šampiňóny a bujón. Zavrieme a dusíme 20 min. Kto nemá tlakový hrniec do mäkka. Potom zahustíme solamylom a necháme prevrieť. Podávame s ryžou.

  2. 2

    Veľa ľudí sa bojí kuchty no je to super pomocník šetrí čas a mäso je naozaj mäkké a šťavnaté. a ešte ako dlho sa varí v tlakovom hrnci: 500 g hovädzieho mäsa v celosti: 4 dcl vody – 40 min. 500 g hovädzích rezňov, kociek: 3 dcl vody – 30 min. 500 g bravčového mäsa v celosti: 2,5 dcl vody – 30 min. 500 g bravčových rezňov, kociek: 2 dcl vody – 20 min. 1000 g kurčaťa v celosti: 2 dcl vody – 20 min. 1000 g sliepky: 10 dcl vody – 45 min.

  3. 3

    mäso osolíme, okoreníme posypeme hl. múkou

    Bravčové na prírodno so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    múčnatou stranou dáme na rozohriaty olej

    Bravčové na prírodno so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    z druhej strany tak isto korenie, soľ, a múka

    Bravčové na prírodno so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    opečené prelozíme do kuchty

    Bravčové na prírodno so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    zalejeme asi 3 dcl vody pridáme šampiňóny a bujón

    Bravčové na prírodno so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    zavrieme a varíme 20 min

    Bravčové na prírodno so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    keď je mäso mäkké zahustíme solamylom

    Bravčové na prírodno so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a hotovo

    Bravčové na prírodno so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

marikasu
Také sme mali dnes na obed, ale omáčku som zahustila svetlou maslovou zásmažkou :)
cica2
krásne sa ti darí, samé dobré receptíky:))
marienka44
@Matavarecha ,Tvoj tlakovy hrniec je z hlinika a hlinik je skodlivy. Ja mam nerezovy dlhe roky, ale sa pokazil:na veku v strede sa vytvorili mikroskopicke trhliny. Dala som ho opravit /odborne letovanie nerezu mi urobil majster v ucnovskej skole/ a uz funguje. Som rada, lebo je to moj velky pomocník. Pre istotu som si este kupila minuly tyzden v Kauflande v akcii vsetko za 1/2 turecky, zatial je v skatuli.
duschko
Velmi sa mi paci spracovanie receptu. Hlavne propagacia tlakoveho hrnca. Dlho som ho nevyuzival, aj ked ho mam. Kamarat ma presvedcil o vyhodach a odvtedy si neviem varenie bez tlak. hrca predstavit. Na vianoce som dostal uplne nove tl. duo tlakove hrnce zn. tefal aj s minutkami na jednom veku. Je to ako ferari medzi autami. Fantasticky pomocnik. Nefuci, je tichy a velmi rychlo som si nan zvykol. Stare tl. hrnce su uz odlozene v komore. Co sa tyka casu varenia, to si musi kazdy odskusat na svojom hrnci. Mozu byt orientacne, ale pre zaciatocnikov su velmi dobrou pomockou.
matavarecha
aj ja som poslúchla a dostala pod stromček hrnce Tefal aj s panvicami Jamie Oliver. Áno čas je orientačný záleží aj na kvalite mäsa . :-)
frona
Ja mám tiež hliníkový tlakový hrniec, ktorý používam už roky....Vraví sa, že hliník je škodlivý...ale čo dnes nie je? Ešte aj zelenina môže byť škodlivá....tak o čom to je? To by sme nemohli celkom nič....dokonca aj niektorý teflonový riad bol škodlivý....
orchidea
súhlasím čo napísala @frona , tiež som roky používala hliníkový hrniec, myslím že je to presne ten na obrázku, teraz už mám nový tefal clipso ale nie preto, že by som nechcela už ten starý kvôli tomu že bol hliníkový, urobila som si radosť po vyše 20 rokoch a objednala som si nový hrniec. Aj ja tak varím mäsko na šampiňónoch ako ty, je to veľmi dobré.
zuzanasz
No ja som dostala tlakovy hrcniec, ale mam strach ho vyskusat.... :( Ako dieta si pamatam taku "kuchtu" ako je na obrazku..., ja moju nemam znacky tefal, ani tescoma, ale nejaka ina a proste sa obavam, co ked buchce.. :DDD
matavarecha
@zuzanasz Neboj keď "nebuchla" taká stará tak nové majú viac bodov bezpečnosti. Treba to dobre zatvoriť nechať zovrieť a keď začne pískať treba stiahnuť plyn alebo preložiť na inú platničku na nižšiu teplotu tak som to robila keď sme mali elektrický sporák. Potom podľa druhu mäsa alebo vareného odstopnúť čas a po uvarení vypustiť paru zchladiť a otvoriť. Neviem akú máš ale treba si prečítať návod. Prajem veľa úspechov a chutné jedlá a nenechaj sa odradiť je to užitočný pomocník. :-)
92nikita92
Chcela by som sa opytat nieco zijem v anglicku a tu nemaju hubovy bujon to musi byt len hubovy bujon?
anela222
Ja som to prave dovarila a tiez som nemala hubovy tak som dala hovadzi bujon a robila som to na panvici takze podliala som to viac krat snad aj 500ml a je to vynikajuce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia