Bravčové medajlóny na rasci a šošovica na sladko (fotorecept)

Autor receptu: janazjarku

Dnes si znova uvaríme dva v jednom :-) Chutné medajlóniky z krkovičky a z kosti zeleninovo-šošovicovovo-mäsovú polievočku. Ako sa vraví zabijeme dve muchy jednou ranou :-)

4
porcie
45 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú krkovičku vykostíme a z mäsa nakrájame medajlóny /malé plátky/. Z oleja , rasci a soli si pripravíme marinádu. Mäso necháme cez noc odležať v chladničke.
  2. Odležané mäso opečieme do biela. V kuchyni rozvoniava restovaná rasca až sa slinky zbiehajú :-) Restujeme krátko, aby rasca nezhorkla !
  3. Dve väčšie cibule nakrájame a zasypeme mäso. Pridáme pažítku a jemne posolíme, aby cibuľa pustila šťavu. Mäso dusíme prikryté cca 1 hodinu. V prípade potreby podlievame mäsovým vývarom. Na záver dáme mäso "vydusiť" necháme toľko šťavy koľko potrebujeme s prihliadnutím na prílohu. Ja som zvolila znova pečené zemiaky v šupke na doplnenie chute som urobila "volské" oko. :-) K mäsu je veľmi vhodná aj dobrá ryža no potom by som volské oko vymenila za zeleninový šalát najradšej klasický hlávkový.
  4. Polievka : Mäsovú kosť ktorá nám ostala po vykostení krkovičky dáme variť spolu s koreňovou zeleninou, šošovicou, bujónom, cesnakom a cibuľou rozkrojenou na štvrťky. Po zovretí polievky túto ochutíme soľou, korením, čili papričkami, petržlenovou vňaťou ak máme môžeme nakrájať zopár krúžkov pôru. Po hodine varenia pridáme zemiaky pokrájané na polkolieska. Kosť s mäsom po uvarení vyberieme a po "obratí" mäso vrátime do polievky. Polievka nepotrebuje žiadnu zápražku /ak niekto veľmi chce môže/ , lebo je to vlastne mäsový vývar. Milí varecháči ak ste zrátali cenu surovín určite súhlasíte, že za pár € sme uvarili hlavné jedlo aj s polievkou. Prajem dobrú chuť !! .-)