Bravčové mäso so zeleninou a smotanou (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Náš nedeľný obed.

4
porcie
90 minút
príprava

Postup

  1. Mäso umyjeme a nakrájame ho ako na rezne na pláty. Potom každý jeden plát osolíme , posypeme čiernym korením a sladkou červenou paprikou. Do panvice dáme olej necháme ho rozohriať a osmažíme z každej strany pláty mäsa.
  2. Osmažené dáme na tanierik.
  3. Teraz si nakrájame cibuľu . Olej ktorý nám zostal dáme do hrnca, pridáme cibuľu a osmažíme ju.
  4. Pridáme pláty mäsa.
  5. Podlejeme vodou.
  6. Dusíme pod pokrývkou do mäkka.
  7. Potom pridáme zeleninu a podusíme ju spolu ešte s mäsom do mäkka.
  8. Teraz dáme kyslú somtanu , zamiešame , povaríme. Ešte zahustíme s múkou a vodou.
  9. A je hotovo.
  10. Podávame s knedľou , alebo ryžou .