Bravčové mäso na hrášku s ryžou

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 13. augusta 2014

Z mojej dcery by bola ,,Popoluska,, pri tomto jedle lebo nema rada hrach a tu je ho neurekom no ja mam takto pripravene masko Zobraziť celý popisZ mojej dcery by bola ,,Popoluska,, pri tomto jedle lebo nema rada hrach a tu je ho neurekom no ja mam takto pripravene masko na stave velmi rada a ten hrach mu da velmi dobru chut :)

Suroviny

1 kg
400 g
1 ks
 (kto má rád)
1 kocka (mäsový)
trocha  (kto chce)
 (kto má rád)
1 PL
 na zahustenie




Postup

  1. 1

    Ocistime si cibulu, nakrajame si ju na male kocky a dame si ju oprazit na oleji. Ked ju mame oprazenu pridame si papriku, korenie, rascu. Podlejeme si to vodou a nechame podusit. Pridame si nakrajane br. kare na kocky alebo rezance podlejeme troska vodou a nechame dusit 10 minut. Potom pridame sol, vegetu, bujon, zelerovu vnat, troska cukru, horcicu a chilli omacku zamiesame ak treba este podlejeme a nechame na miernom ohni prikryte dusit.

    Bravčové mäso na hrášku s ryžou - obrázok 1
  2. 2

    Ked mame maso skoro makke pridame asi tristvrte sacka mrazeneho hrasku, troska majoranky ak mate radi, ak treba este dosolime a dokorenime a nechame dusit kym mame maso makke. Potom ak mate radi hustejsiu stavu si ju zahustime 1 pl kopcom hladkej muky(niekto dava miesto muky solamyl) rozmiesanej v troske vody nechame to 5 minut nechat varom a mame hotovo.

    Bravčové mäso na hrášku s ryžou - obrázok 2
  3. 3

    Ako priloha varena ryza ja ju robim v rure: do teflonovej rajnici s pokrievkou si dame ryzu, kolko ryzi tolko vody (nie viac lebo sa nam rozvari a bude lepkava no ani menej lebo sa nam neuvari a bude tvrda) pridame sol, vegetu, olej zamiesame zakryjeme pokrievkou a dame piect na hodinu do rury na plnom ohni. Za tu dobu neodkryvame. Po hodine ryzu pozrieme premiesame ak ju mame troska tvrdu pokvapeme ju trochou vody a dame este dopiect na 10 minut. No a mozeme podavat mnam obed jednoduchy no napriek tomu fajny :) Prajem Vam dobru chut :)

    Bravčové mäso na hrášku s ryžou - obrázok 3

Diskusia k receptu

mesiar50
Mám rád hrášok a tvoje skvelo vyzerajúce jedlo by som mal ešte radšej keby bolo tu pri mne a pozeralo sa na mňa.
bambulkaaa
To ma veľmi teší že Vám ,,lulucka,, jedlo podľa môjho receptu chutilo :)
sara50
Ja by som mäsko najskôr orestovala na tej cibuľke a až potom koreniny a podliať. Ak nemáte radi hrášok dá sa pouziť aj zelená fazuľka. Robievam to aj z kuracích pŕs a príloha aj opekané zemiačky alebo aj tarhoňa. Výborný a variabilný receptík Bambulkaaa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia