Bravčové mäso na brusnicovej omáčke

rein - fotkarein, 1. decembra 2011
Bravčové mäso na brusnicovej omáčke
Foto: rein

Tento recept robím prvý krát a vďaka Vám,čo ste mi poradili recept na viedenskú knedľu.Omáčka je už to najmenšie.

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
70 g
60 g
20 g




Postup

  1. 1

    Na oleji si osmažíme cibuľku,pridáme mäso nakrájané na plátky a naklepané a dusíme do mäkka.

    Bravčové mäso na brusnicovej omáčke - obrázok 1
  2. 2

    V malom hrnčeku si podusíme brusnice s troškou cukru a vody.Dusíme cca 10 minút.Mali by sa prepasírovať,ja som ich rozmixoval tyčovým mixérom a prilejeme ich k mäsu.

    Bravčové mäso na brusnicovej omáčke - obrázok 2
  3. 3

    Z masla a múky si urobíme zápražku,ktorú rozmiešame so studenou vododou a prilejeme k mäsu.Samozrejme,keď je mäso mäkké.Hneď pridáme aj brusnice,víno a ochutíme soľou,cukrom a citronovou šťavou.Podávame S viedenskou knedľou.

    Bravčové mäso na brusnicovej omáčke - obrázok 3

Diskusia k receptu

tinca
ja by som tú omáčku nekazila zápražkou,radšej trochu smotany, alebo len ovocie, veď to dobre zahustí
katie2607
no skusim dnes len oprazit masko a k nemu separe brusnicovu omacku, bodla by aj slivkova, ale mam len brusnice - dakujem za inspiraciu