« Naspäť na tento recept

Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Líčka: Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a zeleninu dohneda, pridáme horčicu a očistené kúsky bravčových líčok. Zalejeme vodou alebo vývarom. Pridáme soľ, korenie, nové korenie a bobkový list. Varíme na miernom ohni 90 minút.

Knedle: Biele pečivo (rožky) nakrájame na malé kocky, ktoré zvlhčíme mliekom, pridáme baby špenát, soľ, korenie a vajíčko, premiešame a necháme postáť. Zabalíme do potravinovej fólie a varíme vo vodnom kúpeli 30 minút.

Uvarené líčka vyberieme, odstránime celé nové korenie a bobkový list. Zeleninu spolu s vývarom rozmixujeme a prepasírujeme. Omáčku dochutíme octom a cukrom, zjemníme smotanou.

Líčka podávame s knedľou, ozdobíme šľahačkou, brusnicovým džemom a baby mrkvičkou uvarenou v osolenej vode.

Suroviny




4
porcie
160
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist