Bravčové líčka
Bravčové líčka

Bravčové líčka na bielom víne

arnilka - bez fotkyarnilka, 7. novembra 2017
Bravčové líčka na bielom víne
Foto: arnilka

Podarilo sa mi po prvýkrát kúpiť u nášho mäsiara bravčové líčka a pripravila som ich na bielom víne. Chutili výborne a preto budú na Zobraziť celý popisPodarilo sa mi po prvýkrát kúpiť u nášho mäsiara bravčové líčka a pripravila som ich na bielom víne. Chutili výborne a preto budú na programe častejšie.

4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
na 80 - 90 °C

Suroviny

800 g
1 ks
3 strúčiky
2 PL
 podľa potreby
300 ml
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Bravčové líčka odblaníme, umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Líčka prudko opražíme na masti a vyberieme na tanier. Na výpeku orestujeme na jemno pokrájanú cibuľu o sklovita, pridáme prelisovaný cesnak a krátko orestujeme. Prilejeme malé množstvo horúceho vývaru a vložíme líčka. Dusíme pod pokrievkou na strednom plameni do mäkka, občas podlejeme vývarom a premiešame.

  3. 3

    Od polovice dusenia prilievame malé množstvo suchého bieleho vína.

  4. 4

    Mäkké líčka vyberieme, šťavu premixujeme ponorným mixérom do hladka. Líčka pokrájame na plátky, dáme na tanier, jemne podlejeme šťavou a servírujeme so zemiakovými hranolkami.

Diskusia k receptu

stanci11
tak bravčové líčka som jakživ ešte nevidela :) musím sa mrknúť či ich neobjavím, ale inak takáto jednoduchá úprava sa mi veľmi pači @Arnilka
arnilka
Ahoj @Stanci11 , pozrela som sa do tvojho profilu a s určitosťou viem, že v ČR dostať bravčové líčka v Makre, ako je to u mäsiarov u vás, mi nie je známe, avšak je to vyhľadávaná pochúťka. Ak máš dobrého mäsiara v okolí, môžeš si líčka vopred objednať.Teraz sa predávajú bežne bravčové hlavy, kde sa líčka nachádzajú a treba ich z hlavy oddeliť. môžem poradiť len, skús v Makre, kde kúpiš na váhu za primeranú cenu a budeš veľmi spokojná, ked ich doma pripravíš :-)
Dakujem za tvoj milý komentár!
izabella929
@arnilka , no mám smolu asi , lebo tiež som ešte bravčové líčka nepripravovala v mojej kuchyni..ale vyzerá to perfektne..musím sa niekde pozrieť v obchodoch..
evanaaa
Na bravčové líčka som mala šťastie až dvakrát, bolo to dávnejšie, viem, že raz som ich robila tuším v rúre na zelenine so šťavou, boli kúpené zvlášť, len líčka, a ten druhý raz som kúpila pre ten účel bravč. hlavu v Kauflande. Majú jemné mäso, tak ako všetky líčka :)))
arnilka
Milá @Izka , bravčové líčka majú veľmi jemné chutné mäsíčko a preto sú veľmi vyhľadávané. Ak máš dobrého mäsiara, určite zoženieš, niekedy aj v supermarketoch. Aktuálne majú čerstvé bravčové líčka v Metre v cene 6,81 € za 1 kg.
verím, že ty pri tvojej kreativite vyčaríš z líčok excelentné jedlo a teším sa na tvoj recept :-)
arnilka
@Monty469 , verím, že bude a pripravíš aj ty, bravčové líčka sú naozaj veľmi chutné, kúpila som ich zo zvedavosti a neľutujem, tiež som ich robila po prvýkrát, veľmi som tomu pred prípravou neverila, že sú také fajnové a veru sú také. ked ich uvidím, kúpim znova. určite sa ti pošťastí :-)
arnilka
@Evanaaa , dakujem za dobrú správu a prínosný komentár. Ked som ich kúpila, rozdelila som líčka na polovicu a z tej druhej polovice som pomaly dusila v rúre bravčové líčka na koreňovej zelenine a podlievala červeným vínom, šťavu som na záver premixovala a chutilo fantasticky, vrelo odporúčam tvoj postup každému, je to skvelý spôsob :-)
mathias
@Arnilka (9.11.2017 08:21)

Dobre si spravila,že si použila koreňovú zeleninu.Práve tá mi chýbala v recepte a namiesto bieleho vína uprednostňujem červené.Zelenina by sa mala najprv skaramelizovať
arnilka
@Mathias , áno, zeleninu som dala najprv skaramelizovať do výpeku z líčok, vždy to tak robím. túto časť som robila na sporáku a potom som pokračovala prípravou v rúre , chuťovo je to úplne iný a vyšší level:-) priznám sa však, že tento spôsob prípravy v tomto recepte, hoci jednoduchší, dáva zase vyniknúť prirodzenej chuti líčok a ich jemnému lahodnému mäsíčku. receptov na prípravu bravčových líčok je iste viac, asi tak, kto má čo radšej.
dakujem za tvoj pekný komentár :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia