Bravčové koleno
Bravčové koleno so zemiakovou polievkou s kapustnicou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
120 minút príprava |
Postup- Najskôr dáme variť bravčové koleno do kapustnice, do ktorej sme dali očistený cesnak, cibuľu aj so šupkou, celé nové
a celé čierne korenie. Koleno varíme na
miernom ohni približne 2 hodiny.
- Medzitým očistíme zemiaky a dve tretiny dáme variť do osolenej vody domäkka (vývar zo zemiakov odložíme). Jednu tretinu zemiakov postrúhame, scedíme a tekutú škrobovú časť odložíme. Do postrúhaných zemiakov pridáme múku, vajce, soľ a vymiesime cesto. Z cesta vytvarujeme guľky
veľké ako vlašský orech a varíme ich v osolenej vode. Keď sú knedličky uvarené, vyplávajú na povrch. Dierkovanou vareškou ich
povyberáme.
- Uvarené zemiaky popučíme. Koleno po
uvarení vyberieme z kapustnice a nakrájame na veľké kúsky. Do kapustnice vlejeme škrob zo zemiakov, vývar, v ktorom
sa varili zemiaky, smotanu, maslo a dochutíme. Podávame tak, že do stredu taniera
dáme roztlačené zemiaky, dookola dáme
knedličky, zalejeme polievkou a priložíme uvarené koleno.
|