Bravčové koleno
Bravčové kolená v pomalom hrnci s kyslou kapustou (fotorecept)
Autor receptu: bystro
Nie som si celkom istý, ale myslím, že je to žlčníková diéta. Či nie?
15 porcií |
20 minút príprava |
560+40 minút na 95-200 °C |
Postup
- Kolená rozrežeme a vyberieme kostí. Z kostí uvaríme vývar. Položíme na mäso cesnak.
- A kapustu. Surové koleno osolíme, údené nie.
- Zrolujeme a previažeme .
- Do kameninovej nádoby pomalého hrnca uložíme na spodok cibuľu, krájanú na pol mesiace. Do stredu uložíme rolky mäsa a okolo neho ostatnú kapustu a zvyšok cesnaku. Zalejeme vývarom do polovice mäsa. Treba pamätať, že v pomalom hrnci nám kolena a kapusta pustia šťavu. Zapneme hrniec na Low (to je asi 95 °C) a 7 hodín.
- Potom ak je kameninová nádoba bez plastových úchytov tak to dáme cele do rúry . Ak nie tak preložíme všetko do nádoby, ktorá môže isť do rúry. Zapečieme to pekné do červena asi tak na 40 minút. Podla typu rúry. A takáto nádhera ostane z kolien. Trochu necháme vychladnúť, aby sa to lepšie krájalo. Také je to mäkké a nebíčko v papuľke.
- Mäso naložíme na tanier s trochou kapusty, chrenom, horčicou a feferónmi. A obed máme hotový, dovidenia diéta.