Bravčové karé so schwarzwaldskou šunkou a ryžou s kurkumou
Autor receptu: 27janka
Bravčové mäso nevarím často, ale dnes som mala chuť po bežeckom tréningu na bravčové, tak som si vymyslela rýchly a jednoduchý recept, bravčové karé s ryžou s kurkumou. Kurkuma nám ryžu pekne zafarbí, zvýraznení jej chuť. Treba ju používať opatrne, len trošku a poriadne premiešať. Toto korenie má protizápalové účinky, pôsobí proti voľným radikálom a prečisťuje krv.
4 porcie |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové karé nakrájame na plátky, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme (môžeme trošku posypať múkou) bude šťavnatejšie a zároveň omáčka bude zahustená.
- Na panvici si rozohrejeme olivový olej sprudka opečieme mäsko, pridáme nakrájanú cibuľu, podlejeme a dusíme. Keď je mäsko mäkké každý plátok prikryjeme schwarwaldskou šunkou a kúskom papriky kápie.
Podávame s ryžou s kurkumou.
- Príloha:
Ryžu prepláchneme a dáme variť do osolenej vriacej vody. Pridáme trošku kurkumy poriadne premiešame a varíme 20 minút.