Bravčové karé so schwarzwaldskou šunkou a ryžou s kurkumou
Bravčové mäso nevarím často, ale dnes som mala chuť po bežeckom tréningu na bravčové, tak som si vymyslela rýchly a jednoduchý recept, bravčové karé s ryžou s kurkumou. Kurkuma nám ryžu pekne zafarbí, zvýraznení jej chuť. Treba ju používať opatrne, len trošku a poriadne premiešať. Toto korenie má protizápalové účinky, pôsobí proti voľným radikálom a prečisťuje krv.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
1 ks |
|
4 plátky |
|
|
|
|
|
|
|
z mlynčeka |
|
|
|
Príloha: | |
1 šálka |
|
2,5 šálky |
|
|
|
|
|
4 ks (na ozdobu) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bravčové karé nakrájame na plátky, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme (môžeme trošku posypať múkou) bude šťavnatejšie a zároveň omáčka bude zahustená.
- 2
Na panvici si rozohrejeme olivový olej sprudka opečieme mäsko, pridáme nakrájanú cibuľu, podlejeme a dusíme. Keď je mäsko mäkké každý plátok prikryjeme schwarwaldskou šunkou a kúskom papriky kápie. Podávame s ryžou s kurkumou.
- 3
Príloha: Ryžu prepláchneme a dáme variť do osolenej vriacej vody. Pridáme trošku kurkumy poriadne premiešame a varíme 20 minút.
- 2
ďakujem, rada varím jednoducho, aby sme sa najedli i očami a hlavne chutne