Bravčové karé plnené žemľovou plnkou a zapekané so syrom

olinecka - fotkaolinecka, 1. júna 2015
Bravčové karé plnené žemľovou plnkou a zapekané so syrom
Foto: olinecka

Tak takýto obed som pripravila,bol rýchlo urobený a výborný,zvládne ho aj ten ,kto začína s varením!!!!

20 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

 na ochutenie
 (alebo masť) na osmaženie
 na podliatie
 na obalenie mäsa
 na ochutenie
Plnka žemľová:
2 ks
 podľa potreby
 na dochutenie




Postup

  1. 1

    Mäso vcelku umyjeme a pokrájame na plátky,ktoré zľahka naklepeme boky narežeme,aby sa nám neskrútili pri vysmažení,osolíme,okoreníme.

    Bravčové karé plnené žemľovou plnkou a zapekané so syrom - obrázok 1
  2. 2

    Rožky pokrájame na kocky,ktoré zľahka namočime v mlieku pridáme posekanú pažitku,cibuľku,ptržlenovú vňať.Okoreníme ,osolíme podľa seba pokvapkáme olejom a pridáme vajcia,premiešame.Mäso obalíme v hladkej múke a prudko osmažíme na rozpálenom oleji alebo masti z oboch strán .Vyberieme na pekáč .

    Bravčové karé plnené žemľovou plnkou a zapekané so syrom - obrázok 2
  3. 3

    Plnku dáme na vrch mäsa a zakryjeme plátkami syra , výpek z mäsa podlejeme vývarom a podlejeme mäso pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov40 minút,kým sa syr neroztečie .

    Bravčové karé plnené žemľovou plnkou a zapekané so syrom - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s ryžou alebo pyré zemiakmi a zeleninovou prílohou, tešíme sa z výborneho jedla.úplná paráda!!!!Dobrú chuť!!!!!!!

Diskusia k receptu

anina6
veľmi dobre vyzerá tvoje jedlo, určite vyskúšam.
ubka
@oline čka, tak toto sa mi páč :-)i, robievam plnené, ale tento spôsob som nerobila preto vyskúšam podľa teba. pekný deň.
jozka2
Musi to byt velmi chutne, stacilo by mi kopec salatu aj bez inej prilohy,ale na roztecenie syra zaberie az 40 min? 5*****
olinecka
@jozka2 ,ja som dala po 2 platky eidamu,viď. foto .Som rada ,že sa recept páči Varechačky,odporúčam pripraviť.Veľká fajnota!!!
sracz
... ja tiež hodnotím tento Tvoj rcp, @olinecka milá, vysoko pozitívne. Obľubujem našu "echt" pravú domácu kuchyňu so všetkým, čo ku (aj do) nej patrí!
anina6
@olinecka tvoj recept na zapekané rezne som vyskúšala a musím povedať, že ozaj chutilo. akurát som trošku upravila postup, opražené rezne s plnkou som najprv zapekala prikryté alobalom a až tesne pred dopečením asi 10 minút som zapekala so syrom. vďaka za tvoj recept a prajem pekný deň.
monty469
@olinecka aj tento receptík sa mi páči.Jednoduché a určite aj veľmi dobré.Rp skončil v mojej k.k
altyn
Už som písal že máte opraviť v názve "z" na "s", ale z vysoka na to se.... kašlete. Ak je to v recepte tak to nevadí, no v názve by to byť nemalo!!! Hej redakcia : "s kým-s čím". A "z koho-z čoho"!!! Nieste snáď mimozemšťania a či?
altyn
Ďakujem, hneď sa na to lepšie díva.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia