Bravčové karé na horčici s hráškovou ryžou a cibuľovými zemiakmi v parnom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: bibia1

4-8
porcie
25 minút
príprava
45-50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäsko si naklepeme, z každej strany osolíme, potrieme horčicou, posypeme gulášovým a cesnakovým korením a zasypeme bazalkou.
  2. Mäsko poukladáme do nádoby z parného hrnca a na vrchnú stranu naložíme na každý kúsok slaninku.
  3. Takto necháme mäsko odležať. Zatiaľ si nakrájané zemiačky na väčšie kocky, zasypeme mletou sladkou paprikou, osolíme morskou soľou a pridáme na tenké plátky nakrájanú cibuľu. Všetko premiešame.
  4. Ryžu dobre premyjeme, nasypeme do nádobky na ryžu a zalejeme 1 cm nad ryžu vodou, pridáme vegetu a premiešame. Vložíme do parného hrnca spolu so zemiakmi,
  5. pridáme odležané mäsko, prikryjeme deklom, nadstavíme čas na 35 minút a začíname "pariť".
  6. Po 35 minútach priložíme do hrnca ešte hrášok a nadstavíme na ďalších 10 min.
  7. Z nádoby, kde sa ukladá všetka šťava, prelejeme "výpek" :) do hrnca, dáme na sporák a privedieme do varu. Ak treba dochutíme vegetou, soľou, ale treba najprv vyskúšať, lebo šťavička je naozaj fajná. V 200 ml vody si rozhabarkujeme 1 PL hladkej múky a za stáleho miešame privedieme omáčku do varu. Zjemníme plátkom masla.
  8. Ryžu si presypeme do novej nádoby, pridáme hrášok a roztopené maslo. Všetko dobre premiešame. A môžeme servírovať.