Bravčové mäso
Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche
Autor receptu: redakcia
Postup- Znojemská pečienka: Mäso očistíme a namarinujeme horčicou, soľou a korením. Necháme odležať, ideálne cez noc. Mäso vložíme do fólie a zavákuujeme. Varíme sous vide pri teplote 64 °C zhruba 3–4 hodiny, záleží na hrúbke mäsa. Ak
nemáte k dispozícii sous vide prístroj, nastavte rúru na 70 °C. Vložte do nej plech s horúcou vodou a do nej mäso
vo fólii. Uistite sa, že mäso je riadne zafóliované. Po štyroch hodinách bude tak akurát. Mäso pred podávaním ešte
sprudka opečieme na panvici s olejom.
- Omáčka: Cibuľu nakrájame na drobno a s cesnakom restujeme na oleji do tmava. Pridáme mletú papriku a horčicu, podlejeme vývarom. Kyslé uhorky nakrájame na drobné kocky, polovicu vložíme do omáčky, druhú polovicu necháme bokom. Varíme, kým všetko v omáčke zmäkne. Omáčku prepasírujeme a necháme prevrieť. Pridáme zvyšné uhorky a dochutíme soľou a korením. Do už vypnutej omáčky zašľaháme maslo.
- Tarhoňa: Tarhoňu orestujeme na oleji, aby
dostala farbu, pridáme soľ a zalejeme
vriacou vodou. Varíme na malom plameni, zakryté asi 15 minút. Hneď po
uvarení ju premiešame, a môžeme pridať napríklad lyžicu masla.
- Créme fraîche vymiešame s chrenom, soľou a olivovým olejom. Pridáme nasekanú
pažítku.
- Na tanier naložíme tarhoňu
a prelejeme omáčkou. Mäso nakrájame na tenké plátky, uložíme na vrch
a dozdobíme chrenovým créme–fraîche.
|