Bravčová rolka na sladko v parnom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: bibia1

7
porcií
40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z uvedených prísad si pripravíme marinádu - všetko spolu zmiešame.
  2. Dobre umyté mäsko si naklepeme a potierame marinádou.
  3. aj z druhej strany, a ukladáme do misky, kde necháme marinádu zakrytú odležať aspoň pol hodinku.
  4. Po pol hodinke vytiahneme mäsko z chladničky, ešte dobre premiešame a na každý plát mäsa ukladáme štvrťku jabĺčka a červenú kápiu s petržlenovou vňaťou.
  5. Ja som si plátky ukladala priamo na potravinársku fóliu a pomocou nej som plátky zvinula do rolky. Konce dobre stočiť, aby nám nevytiekla šťava.
  6. Takto pripravené dáme do paráka a zapneme na 1 hodinku. Po 20 minútach vložíme aj ryžu, v nádobke na ryžu spolu s koreninami a kari - dobre premiešať. Zostali mi nakrájané jabĺčka a kápia, tak som to tam tiež šupla.
  7. A všetko spolu paríme ešte ďalšiu polhodinku.
  8. Zaznie gong a máme hotovo, ku stolu prosím. S rolkami pracujeme opatrne - sú horúce. V každej rolke je všetka šťava z mäska, je jej dosť. Jeden konček rolky odstrihneme, pridržíme, nasmerujeme na miesto, kam chceme šťavu vyliať, buď priamo na tanier, alebo do nádoby, kde z nazbieranej šťavy môžme spraviť na sporáku omáčku a šťavu vylejeme a nakoniec vytlačíme aj samotnú rolku. Dobrú chuť.