Bravčová rolka na sladko v parnom hrnci (fotorecept)
Autor receptu: bibia1
7 porcií |
40 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Z uvedených prísad si pripravíme marinádu - všetko spolu zmiešame.
- Dobre umyté mäsko si naklepeme a potierame marinádou.
- aj z druhej strany, a ukladáme do misky, kde necháme marinádu zakrytú odležať aspoň pol hodinku.
- Po pol hodinke vytiahneme mäsko z chladničky, ešte dobre premiešame a na každý plát mäsa ukladáme štvrťku jabĺčka a červenú kápiu s petržlenovou vňaťou.
- Ja som si plátky ukladala priamo na potravinársku fóliu a pomocou nej som plátky zvinula do rolky. Konce dobre stočiť, aby nám nevytiekla šťava.
- Takto pripravené dáme do paráka a zapneme na 1 hodinku. Po 20 minútach vložíme aj ryžu, v nádobke na ryžu spolu s koreninami a kari - dobre premiešať. Zostali mi nakrájané jabĺčka a kápia, tak som to tam tiež šupla.
- A všetko spolu paríme ešte ďalšiu polhodinku.
- Zaznie gong a máme hotovo, ku stolu prosím.
S rolkami pracujeme opatrne - sú horúce. V každej rolke je všetka šťava z mäska, je jej dosť. Jeden konček rolky odstrihneme, pridržíme, nasmerujeme na miesto, kam chceme šťavu vyliať, buď priamo na tanier, alebo do nádoby, kde z nazbieranej šťavy môžme spraviť na sporáku omáčku a šťavu vylejeme a nakoniec vytlačíme aj samotnú rolku.
Dobrú chuť.
|