Bravčová rolka na sladko v parnom hrnci fotorecept

bibia1 - fotkabibia1, 17. novembra 2011
Bravčová rolka na sladko v parnom hrnci (fotorecept)
Foto: bibia1
7
porcií
40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

7 ks
2 ks
7 pásikov
Marináda:
2 PL
1 PL
:
300 g
:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených prísad si pripravíme marinádu - všetko spolu zmiešame.

    Bravčová rolka na sladko v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dobre umyté mäsko si naklepeme a potierame marinádou.

    Bravčová rolka na sladko v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    aj z druhej strany, a ukladáme do misky, kde necháme marinádu zakrytú odležať aspoň pol hodinku.

    Bravčová rolka na sladko v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po pol hodinke vytiahneme mäsko z chladničky, ešte dobre premiešame a na každý plát mäsa ukladáme štvrťku jabĺčka a červenú kápiu s petržlenovou vňaťou.

    Bravčová rolka na sladko v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som si plátky ukladala priamo na potravinársku fóliu a pomocou nej som plátky zvinula do rolky. Konce dobre stočiť, aby nám nevytiekla šťava.

    Bravčová rolka na sladko v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto pripravené dáme do paráka a zapneme na 1 hodinku. Po 20 minútach vložíme aj ryžu, v nádobke na ryžu spolu s koreninami a kari - dobre premiešať. Zostali mi nakrájané jabĺčka a kápia, tak som to tam tiež šupla.

    Bravčová rolka na sladko v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A všetko spolu paríme ešte ďalšiu polhodinku.

    Bravčová rolka na sladko v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zaznie gong a máme hotovo, ku stolu prosím. S rolkami pracujeme opatrne - sú horúce. V každej rolke je všetka šťava z mäska, je jej dosť. Jeden konček rolky odstrihneme, pridržíme, nasmerujeme na miesto, kam chceme šťavu vyliať, buď priamo na tanier, alebo do nádoby, kde z nazbieranej šťavy môžme spraviť na sporáku omáčku a šťavu vylejeme a nakoniec vytlačíme aj samotnú rolku. Dobrú chuť.

    Bravčová rolka na sladko v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: