Mäsová roláda

Bravčová roláda s vajíčkom a so slaninkou (videorecept)

Autor receptu: tartletka

Samé dobré suroviny ako bravčové mäso, slaninka, syr, sušené paradajky či vajíčka sme spojili do výbornej rolády. Stačí spolu zarolovať a upiecť.

4-6
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové pliecko rozrežeme na plát. Podľa potreby vyrežeme šľachy. Hrubšie časti tiež rozrežeme tak, aby sme ich úplne neprerezali alebo jemnými pásmi narežeme. Vyklepeme z oboch strán na tenký plát.
  2. Alobal rozvinieme, potrieme olejom a preložíme naň plát mäsa. Bohato posypeme mletou paprikou, čiernym korením a soľou.
  3. Na plát rozložíme tesne vedľa seba plátky slaniny a na ne plátky syra. Asi 7 cm od kraja, ktorým začneme roládu zavinovať, rozložíme vedľa seba na polovicu nakrájané natvrdo uvarené vajcia. Priložíme na štvrtinu rozkrojené uhorky a sušené paradajky.
  4. Roládu pomocou alobalu zrolujeme, dobre popritláčame. Roládu zabalíme ešte do jednej vrstvy alobalu a konce zahneme, aby z rolády nevytiekla šťava. Položíme ju na plech.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 ºC asi 50 minút. Potom plech vyberieme, alobal odstránime, a roládu pečieme dozlatista ešte 10 – 15 minút.
  6. Hotovú roládu nakrájame na plátky a podávame napríklad s pučenými zemiakmi a lístkami šalátu.