Bravčová roláda s chilli a bylinkami pečená v bránici (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Podarilo sa mi kúpiť bránicu (závoj, čipka) a hútala som, čo s ňou, mleté som nechcela. Nakoniec som našla inšpiráciu u Manuela Ridiho.

8
porcií
30 minút
príprava
135 minút
na 180 °C

Postup

  1. Karé som sa snažila narezat do špirály, aby mi vznikol plát, ten som zľahka naklepala, posypala soľou a korením
  2. Bylinky a chilli som nasekala do misky a pridala trochu oleja
  3. Zmes som napatlala na mäso
  4. Zavinula som skoro do pôvodného tvaru a zabalila som do bránice
  5. To isté som urobila aj s druhým kusom karé, aby sa mi nerozpadlo, ešte som to zviazala špagátikom a na troche masti som prudko opekala v pekáči
  6. Opečené som podliala vínom a zakryté som piekla na 180° asi 80 min., potom som pridala umyté a pokrájané zemiaky a osolila som ich
  7. Piekla som zakryté ešte cca 40 min., nakoniec som pekáč otvorila, zvýšila som teplotu na 200° a dopiekla som 15 min., teraz viem, že zemiaky som mala dať skôr, aby boli viac opečené, tak nabudúce :-)
  8. Pred krájaním som dala preč špagátik a na tanieri posypala vňaťou