Bravčová pečená rolka so zeleninou

Autor receptu: 2010

Mali sme len hodinu na pripravu tak sme ju urychlili

8
porcií
25 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Nemali sme dost casu tak sme sa pokusili cely proces pecenia urychlit lebo na dve kila treba cca 2 hodiny.A my sme mali len hodinku aj s pripravou. Koza na bravcovom mase bol najprv ostrim nozom prerezana do kosostvorcov.maso bolo okorenene a osolene, zrolovane a zviazane.Prespikovali sme ho cesnakovymi strucikmi .Zvonku bolo poriadne ponatierane drvenou morskou solu a korenim. Aby sme urychlili proces tepelnej upravy, rolku sme dali do varneho sacku do ktoreho sme pridali cca 150 ml. jablkoveho juice.Uzavreli prepichlli a dali sme piect na pol hodinu do rozohriatej rury.
  2. Zeleninu : zemiaky , mrkvu, sladke zemiaky a tvrdu tekvicu ,cervenu cibulu sme najkrajali na vacsie kusy. Malo casu tak sme zemiaky , mrkvu a sladke zemiaky dali rychlo predvarit na cca 5 minut do osolenej vody.Poriadne scedili premiesali s cibulou cesnakom a tekvicou pridali sme olivovy olej a balzmikovy ocot a susenu taliansku bylinkovu zmes a drvene korenie s morskou solou
  3. Na hlboky plech na pecenie sme prelozili predvarene maso plus sme pouzili stavu zo sacku. Dookola sme oblozili ochutenu zeleninou nakoniec sme pridali navrch na svrtky nakrajany citron. Dalsich 15 minut sme piekli zakryte alu foliou. A poslednych 15 minut pod grillom odokryte. PS: Pozor na vysku masa, a grilu museli sme posuvat nizsie aj nam to zacalo skvcat ale kozu sme sa neznazili robit na tzv. crackling na jedenie lebo uz som raz prisiel o zub ( asi je lepsie maso vybrat a zeleninu dokoncit samu pod grilom.