Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Ohlásila sa mi návšteva a mladý miluje bravčovú pečeň na prírodno a na rýchlo ako minútku. Prekvapila som ho prílohou, skaramelizovala som plátky jablka a krúžky cibule, veľmi mu chutilo :-)

2
porcie
5 minút
príprava
5 +5 minút
na 100 °C

Postup

  1. Pripravila som si bravčovú pečeň, umyla som ju, osušila papierovou kuchynskou utierkou ...
  2. ...a pokrájala som ju na plátky.
  3. V rozpálenom oleji som ju prudko opiekla z oboch strán.
  4. Pečeň som vybrala na tanier, prikryla som ju alobalom, aby zostala teplá a do výpeku som dala skaramelizovať kryštálový cukor.
  5. Do skaramelizovaného cukru som položila plátky jablka a...
  6. ...krúžky cibule,...
  7. ...nechala som ich skaramelizovať.
  8. Na tanieri som opečenú bravčovú pečeň osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením, obložila som plátkami skaramelizovaného jablka a krúžkami skaramelizovanej cibule, ako príloha postačil krajec čerstvo upečeného chleba.
  9. Takto upravená pečeň na prírodno ako minútka je veľmi chutná, príprava rýchla a jednoduchá, výborne ju doplní chuť skaramelizovaného jablka a cibule, mohla som sa na plno venovať milej návšteve, ktorá prekvapila mňa a ja zase obľúbeným jedlom jeho :-) veľmi mu chutilo.