Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Ohlásila sa mi návšteva a mladý miluje bravčovú pečeň na prírodno a na rýchlo ako
minútku. Prekvapila som ho prílohou, skaramelizovala som plátky jablka a krúžky cibule,
veľmi mu chutilo :-)
2 porcie |
5 minút príprava |
5 +5 minút na 100 °C |
Postup
- Pripravila som si bravčovú pečeň, umyla som ju, osušila papierovou kuchynskou utierkou ...
- ...a pokrájala som ju na plátky.
- V rozpálenom oleji som ju prudko opiekla z oboch strán.
- Pečeň som vybrala na tanier, prikryla som ju alobalom, aby zostala teplá a do výpeku som dala skaramelizovať kryštálový cukor.
- Do skaramelizovaného cukru som položila plátky jablka a...
- ...krúžky cibule,...
- ...nechala som ich skaramelizovať.
- Na tanieri som opečenú bravčovú pečeň osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením, obložila som plátkami skaramelizovaného jablka a krúžkami skaramelizovanej cibule, ako príloha postačil krajec čerstvo upečeného chleba.
- Takto upravená pečeň na prírodno ako minútka je veľmi chutná, príprava rýchla a jednoduchá, výborne ju doplní chuť skaramelizovaného jablka a cibule, mohla som sa na plno venovať milej návšteve, ktorá prekvapila mňa a ja zase obľúbeným jedlom jeho :-) veľmi mu chutilo.