Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule fotorecept

pusta - fotkapusta, 15. februára 2014
Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule (fotorecept)
Foto: pusta

Ohlásila sa mi návšteva a mladý miluje bravčovú pečeň na prírodno a na rýchlo ako minútku. Prekvapila som ho prílohou, skaramelizovala som plátky jablka Zobraziť celý popisOhlásila sa mi návšteva a mladý miluje bravčovú pečeň na prírodno a na rýchlo ako minútku. Prekvapila som ho prílohou, skaramelizovala som plátky jablka a krúžky cibule, veľmi mu chutilo :-)

2
porcie
5 minút
príprava
5 +5 minút
na 100 °C

Suroviny

300 g
1 ks
1 ks
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
2 - 3 PL




Postup

  1. 1

    Pripravila som si bravčovú pečeň, umyla som ju, osušila papierovou kuchynskou utierkou ...

    Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...a pokrájala som ju na plátky.

    Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V rozpálenom oleji som ju prudko opiekla z oboch strán.

    Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečeň som vybrala na tanier, prikryla som ju alobalom, aby zostala teplá a do výpeku som dala skaramelizovať kryštálový cukor.

    Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do skaramelizovaného cukru som položila plátky jablka a...

    Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...krúžky cibule,...

    Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...nechala som ich skaramelizovať.

    Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na tanieri som opečenú bravčovú pečeň osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením, obložila som plátkami skaramelizovaného jablka a krúžkami skaramelizovanej cibule, ako príloha postačil krajec čerstvo upečeného chleba.

    Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Takto upravená pečeň na prírodno ako minútka je veľmi chutná, príprava rýchla a jednoduchá, výborne ju doplní chuť skaramelizovaného jablka a cibule, mohla som sa na plno venovať milej návšteve, ktorá prekvapila mňa a ja zase obľúbeným jedlom jeho :-) veľmi mu chutilo.

    Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

kukulienka71
jednoduché ale skvelé!tak som vyhladla pri pohľade na tvoje fotky!úžasné chute si mi narobila!*****
pusta
@kukulienka71 , už tu mám pečeň ma jablkách a na cibuli, lenže tam je dusená, videla som aj jablká karamelizovať bez cukru, ale už som robila cibuľu na karameli, neskutočne dobrá chuť. tu som spojila oboje, ale najprv som skaramelizovala cukor a potom na tomto základe jablko a aj cibuľu - vynikajúce a pečeň samotná sa u mňa ráta medzi delikatessy , takže tá príloha je úžasným doprovodom. vzniklo jedlo hodné gurmánov, pritom príprava jednoduchá a rýchla :-)
teší ma, že receptík považuješ za skvelý a že aj žravými fotkami som ti chute narobila :-)
dakujem za uznanie a *****
pusta
@kimlo , haj, výborne som navarila :-)
dakujem ti za ocenenie i 5*****
pusta
@marcelle , máš pravdu, s tým jablkom ,ktoré je skaramelizované s cukrom a aj cibuľa je tak pripravená - je to naozaj výborné :-)
dakujem ti za pochvalu.
pusta
@jozefj ,, sama som prekvapená veľmi príjemne.
máš pravdu, je to super :-)
dakujem za uznanie i *****
pusta
@marianne milá, to ma nesmierne teší, s morčacou pečeňou to bude ešte lepšie :-)
a vieš, že som neskromne rozmýšľala aj o foie gras, ale zatiaľ nehrozí
u mňa :DDD
dakujem ti.
marianne
@pusta presne toto som dnes potrebovala,vyborne to bolo,muz sa nevedel dockat obeda. Mal s ryzou,ja so salatom,,dakujeme:-)


pusta
@marianne milá, ty konáš s rýchlosťou blesku :-)
som rada, že chutilo tebe pánovi manželovi :-)
dakujem za úžasné foto,veľmi sa ti vydarilo oboje - jedlo i fotka :-)
eviana
@pusta , skvelá papanica, pečeň môžem a v takejto úprave priam musím, milujem skaramelizovanú cibuľku a jablká s pečeňou krásne ladia, super si navarila, chápem veľmi dobre, že mladému muselo chutiť :) 5*
pusta
@eviana milá, som rada, že sa ti táto rýchla úprava páči, skaramelizované jablká a skaramelizovaná cibuľa dávajú jedlu vyšší, chutnejší level.
mladý vie vynikajúco variť :-) pôvodne chcel byť kuchárom...
dakujem za uznanie a 5*****
obor123
@pusta ,ty ma stále prekvapuješ . Už aj mne si spravila chúťky , totiž ja a moja polovička pečienku na bárs aký spôsob obľubujeme. Už sa neviem dočkať dňa , keď bude obed chýbať len pre dve osoby. Deti pečienku nemajú radi. 5***** a v kk
pusta
@obor123 , som rada, že som ťa prekvapila a spravila ti zase chúťky. len som chcela povedať, ž aj jednoduchá rýchla minútka môže byť povýšená na úroveň delikatessy
jjáj, ak aj deti nemajú pečienku radi, tak upeč len pre teba a pre pána manžela a ked uvidia ako chutí vám obom, možno sa aj z chuti pridajú i deti :-)
dakujem za uloženie do kk a 5*****
havino
takto robím, no robím, raz do roka, ale robím, husaciu pečeň, na rýchlo osmahnem a vo výpeku z nej, ak je veľa zlejem na poliatie, posypem kryštálovým cukrom a jablka tiež takto na plátky, cibuľu ma nenapadlo dať, vyskúšam s ňou, ale hlavne vyskúšam v najbližšej dobe s bravčovou teda, máme to radi, ako predjedlo s domácim chlebíkom,pečivom, super recept @pusta
obor123
Nie vždy zložité a drahé jedlo je dobré . Ako sa vraví , v jednoduchosti je krása. A to ma pri Tvojom recepte zapáčilo . Šup - šup a je to hotové a určite dobré.
pusta
@obor123 , pointa spočíva v tom, že pečeň ako taká, nevyžaduje extra úpravu ani veľa korenín,je to vlastne surovina na minútky s jednoduchým ochutením, skôr sa dbá na prílohu, ktorá ju vhodne doplní chuťovo a vyzdvihne.
v tomto prípade platí viac ako inde, že v jednoduchosti je krása.
je to šup - šup, ako vravíš a delikatessa :-)
dakujem.
pusta
@havino- tánička milá moja, aj tak sa dá - foie gras je môj dávny sen v tejto úprave a mám aj senzačný receptík :-) je s jablkami, ale inakší a úžasný.
skús pridať cibuľu a uvidíš, že je to senzačné, už som robila v minulosti cibuľový lekvár konfitovaný z červenej cibule vynikajúce!!! teraz som však volila jednoduchšiu úpravu bielej cibule len s karamelizáciou :-)
budem rada, ak vyskúšaš môj receptík, potom pekne poprosím, keby si mi dala vedieť výsledok :-)
dakujem ti za uznanie.
lyali
Mäsko s jabĺčkami mám rada. S pečeňou som ešte neskúšala. Páči sa mi, že ide o rýchly, jednoduchý a pritom zaujímavý rcp :-) Taaakže ukladám :-)
sracz
... pečeň je viem a smiem na každý spôsob a aj ten, @pusta milá je zárukou 5* (Michellin_ovej) lahôdky!!!
pusta
@lyali , pečeň a jabĺčka idú veľmi spolu k sebe ?-)
poteší ma, ak vyskúšaš aj ty, je to úžasná kombinácia:-) som rada, že sa ti receptík páči.
dakujem za pochvalu a uloženie do kk.
pusta
miklý@sracz - ferikém drágám, aj my môžeme pečeň na každý spôsob :-)
som veľmi rada, že aj ty a aj na tento spôsob :-)
dakujem za krásne hodnotenie a 5***** /Michelin/ lahôdky.
katka78
Vyskúšané, chutné. Pečeň a jablko idú výborne k sebe. Len nabudúce musím vybrať menej sypké jabĺčka, čo sa tak rýchlo nerozpadajú :-) Ďakujem za inšpiráciu!






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia