Bravčová panenka
Bravčová panenka zapečená v lístkovom ceste s hubovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Tento recept som videla v TV nemohla som odolať a tak som ho pripravila na dnešný deň.
Zopár mojich nápadov a podarilo sa, odporúčam.
50 minút príprava |
30-35 minút na 180 °C |
Postup
- Prípravime si všetky ingrediencie.
- Mäso umyjeme osušíme a odblaníme. Pokrajame na dĺžku 4-5 cm kúsky, okoreníme, osolíme z oboch strán. Na rozohriatom oleji mäso prudko orestujeme zo všetkých strán 3-4 minút, odstavíme z plameňa.
- Lístkové cesto rozvaľkáme natenko rozdelíme na väčšie kusy, ktoré potrieme paštétou, položíme pripravené mäso.
- Boky cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Pripravíme si zapekaciu misu, do ktorej vlejeme výpek z mäsa. Mäso zrolujeme preložíme do misy, vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou. Dame piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov 30-35 minút.
- Takto vyzerá lákavo po upečení.
- Pripravíme si suroviny na hubovú omáčku.
- Huby namáčame do horúcej vody a zopár raz premyjeme necháme postáť. Z masti a múky urobíme svetlú zápražku, do ktorej pridáme nadrobno cibuľu, korenie podľa seba, zalejeme vývarom alebo vodou, bujónom. Huby vyžmýkame a pokrájame nadrobno, pridáme do základu kde podusíme 10-15 minút, rozmixujeme huby a zalejeme smotanou na varenie. Necháme prejsť varom, dochutíme podľa seba. Hotové jedlo podávame s ryžou. Dobru chuť, k tomu metrový koláč.