Bravčová panenka

Bravčová panenka zapečená v lístkovom ceste s hubovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Tento recept som videla v TV nemohla som odolať a tak som ho pripravila na dnešný deň. Zopár mojich nápadov a podarilo sa, odporúčam.

50 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Prípravime si všetky ingrediencie.
  2. Mäso umyjeme osušíme a odblaníme. Pokrajame na dĺžku 4-5 cm kúsky, okoreníme, osolíme z oboch strán. Na rozohriatom oleji mäso prudko orestujeme zo všetkých strán 3-4 minút, odstavíme z plameňa.
  3. Lístkové cesto rozvaľkáme natenko rozdelíme na väčšie kusy, ktoré potrieme paštétou, položíme pripravené mäso.
  4. Boky cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  5. Pripravíme si zapekaciu misu, do ktorej vlejeme výpek z mäsa. Mäso zrolujeme preložíme do misy, vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou. Dame piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov 30-35 minút.
  6. Takto vyzerá lákavo po upečení.
  7. Pripravíme si suroviny na hubovú omáčku.
  8. Huby namáčame do horúcej vody a zopár raz premyjeme necháme postáť. Z masti a múky urobíme svetlú zápražku, do ktorej pridáme nadrobno cibuľu, korenie podľa seba, zalejeme vývarom alebo vodou, bujónom. Huby vyžmýkame a pokrájame nadrobno, pridáme do základu kde podusíme 10-15 minút, rozmixujeme huby a zalejeme smotanou na varenie. Necháme prejsť varom, dochutíme podľa seba. Hotové jedlo podávame s ryžou. Dobru chuť, k tomu metrový koláč.