Bravčová panenka v slaninkovom župane s pečenou zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: janula1989

Túto panenku som asi pred rokom videla v nejakej nemeckej relácii o varení a prílohu k nej som si vymyslela. Tú zeleninu robievam aj ako hlavné jedlo s bolonskou omáčkou. Recept tiež pridám keď to budem variť, aby som to aj nafotila. Dnes som sa do toho pustila aj s mojou malou pomocníčkou, ktorá kontrolovala každý krok pracovného postupu :)

2
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso si umyjeme, odblaníme, očistíme a vysušíme najlepšie s kuchynskou papierovou rolkou. Nakrájame na kolieska asi 2-3cm hrubé. Osolíme a okoreníme.
  2. Omotáme na tenko nakrájanou slaninkou po stranách.
  3. Mäso odložíme do chladničky a pripravíme si zeleninu. Cukinu a baklažán nakrájame na kolieska. Šampinóny a papriku na menšie kúsky a poukladáme do zapekacej misky, ja som použila Quiche formu.
  4. Na spodok vždy ukladám cukinu a na vrch prikryjem baklažánom. Medzi tým si zeleninku osolíme a okoreníme metým čerstvým korením.
  5. Nakrájame si slaninku domácu pekne prerastanú na malé kúsky a opečieme na panvičke. Kedže nieje dosť mastná a nieje jej veľa, lebo ju pridávame len kôli dochuteniu, dolejeme trošku olivového oleja. Jarnú cibuľku si nakrájame na kolieska a dáme opiecť ku slaninke.
  6. Keže som mala zvyšné dva šampinóny,tak som si ich nasekala na drobno. Jednu stredne veľkú mrkvu tiež a pridáme to do panvičky.
  7. Trošku osolíme a okoreníme. Podlejeme dvoma naberačkami kuracieho vývaru a jednou naberačkou prepasírovaných paradajok.
  8. Necháme zovrieť a pridáme jeden prelisovaný strúčik cesnaku. Všetku omačku vylejeme rovnomerne na zeleninu vo forme.
  9. Prikryjeme alobalom a dáme na 45min piecť na 180°C. Potom zeleninu vyberieme, odkryjeme, posypeme kozím syrom a dáme zapiecť na horný prudký ohrev.
  10. Vyberieme si mäso z chladničky. Všetky kúsky dáme na panvičku s ukončením slaniny smerom na dol. Aby sa nám upevnil spoj pripečením a slaninka sa neodmotávala.
  11. Potom ho prudko opečieme z oboch strán a môžeme podávať :)
  12. Trošku z tej slaninky sa ušlo aj malej pomocníčke kontrolórke ktorá je vždy po ruke :)