Bravčová panenka v slanine
Bravčová panenka v slanine s hubovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Rýchle, pomerne jednoduché a podľa mňa výborné, aj keď nie moc fotogenické.
2 porcie |
10 minút príprava |
18 minút na 190 °C |
Postup
- Ráno som si namočila huby, ale len aby boli ponorené. Neskôr som ich uvarila asi 20 minút tak, aby sa všetka voda vyvarila a chuť zostala. Pridala som soľ, rascu a kúsok ghi a odložila bokom.
- Asi hodinu pred prípravou som vybrala panenku z chladničky, osušila som ju a pokorenila.
Tesne pred prípravou trochu osolila a zamotala do slaniny, previazala motúzom.
Panenku som prudko opiekla na panvici zo všetkých strán, spolu asi 3 min.
Tu je pred opekaním.
- Medzi tým som si dala zohriať rúru na 190 °C. Panenka na panvici:
- Keď bola opečená, dala som ju na malý pekáčik a šup do rúry na 15 minút. Mám odskúšané, že ak je bez slaniny, stačí 10-12 minút podľa jej veľkosti.
No a ideme na omáčku:
Do panvice po panenke som vyliala smotanu, treba miešať do zdivenia, lebo chce vyjsť na prechádzku, miešala som asi 5 minút, kým sa upokojila, pridala som pripravené huby a syr, chvíľu miešala, kým sa syr roztopil, ochutnala, trochu osolila, viac netreba, aby som neprebila hubovú chuť.
- Počkali sme chvíľočku na panenku, príloha ľubovoľná.
A keďže jedlo je málo farebné, pokúsim sa vylepšiť celkový dojem :-)