Bravčová panenka v prosciutte a sklovitou cibuľkou

Autor receptu: adelka992

Fotopostup nemám, ale tiež rýchly recept

4
porcie
5 minút
príprava
5 minút
na 250 °C

Postup

  1. Mäsko si umyjeme, odblaníme, z každej strany osolíme, okoreníme, obalíme prosciuttom. Na panvicu dáme olej, nahrejeme ho a sprudka opečieme z každej strany, vložíme do alobalu a do vyhriatej rúry na 5 minút, potom ho vyberieme a necháme odpočívať, samé nám v ňom ešte dôjde a bude šťavňatučké :) Cibuľku si nakrájame na tenučké plátky a rozdrobime si ich, aby nám vznikli tenké ,,vlásky", dame na rozpálený olej chvíľku pečieme , keď je cibuľka napoli upečená, pridáme 2 PL kryštálového cukru a pečieme za občasného miešania, až kým sa nám ingrediencie nespoja a nemá to krásnu sklovitú farbu a zhustne to troška, nakoniec dochutíme trochou octu. Podávame so zem. kašou preliatou so šťavou z mäska z alobalu, mäso si priečne narežeme a na vrch servírujeme cibuľku. Dobrú chuť :)