Bravčová panenka v lístkovom kabátiku fotorecept

melbea - fotkamelbea, 7. februára 2011
Bravčová panenka v lístkovom kabátiku (fotorecept)
Foto: melbea

Tento recept som skúšala prvýkrát, všetkým nám veľmi chutil, preto ho dávam na varechu ako inšpiráciu na chutný nedeľný obed.

8
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
150 g
4 strúčiky, pretlačený
50 g
100 g,nasekaná
2 PL
400 g
 na potretie
 sušená na posypanie




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku posolíme, okoreníme a potrieme plnotučnou horčicou. Vcelku ju opečieme na oleji. Vyberieme ju z výpeku. Do misky nastrúhame tvrdý syr, pridáme pažitku, pretlačený cesnak, sézamové semienka a olivový olej. Zmes zamiešame. Opečenú panenku obalíme v syrovej zmesi.

    Bravčová panenka v lístkovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na doske rozvaľkáme lístkové cesto, okraje potrieme vajíčkom a do stredu cesta vložíme obalené mäso.

    Bravčová panenka v lístkovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatočíme do závinu, vrch potrieme vajíčkom a posypeme sušenou bazalkou a sézamom.

    Bravčová panenka v lístkovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečieme pri teplote 180 stupňov, cca 25 min.

    Bravčová panenka v lístkovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s opečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Ja som k mäsu robila omáčku zo sušených dubákov, a bolo to tiež veľmi chutné.

    Bravčová panenka v lístkovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

danculka
Hodne používam panenku,je to jemné mäsko a rýchlo hotové,super fotky...
lyali
Tak takýto kabátik ukrýva parádne chutné tajomstvo :-)
cica2
krásne nafotené, to musí byť mňamka...kk:)
turtwig
wau, zaujímavý recept, vyskúšam, stojí za to
zmmm
vďaka za recept na nedeľný obed
zmok
uzasne, oblizovali sme sa az za usami :))
katka78
Mala som maličký kúsok panenky, kocku tvrdého syra, aj lístkové cesto, tak som vyskúšala podľa tohoto receptu, len v menšom. Ďakujem za inšpiráciu, málo som si upravila, navrch dala černuchu, veľmi nám chutilo. Asi v reze by bolo krajšie, keby som mäso upiekla len medium, ale ja to nedokážem zjesť tak, takže u mňa prepečené :-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia