Bravčová panenka v bylinkovo-slaninovom župane s paradajkovo-bazalkovou salsou

leovatanya - bez fotkyleovatanya, 1. augusta 2011

Skvelý a pomerne jednoduchý recept na letné grilovanie. Bravčovú panenku v kombinácii s bylinkami, cuketou, anglickou slaninou a paradajkovo-bazalkovou salsou skvele dopĺňa čisté a Zobraziť celý popisSkvelý a pomerne jednoduchý recept na letné grilovanie. Bravčovú panenku v kombinácii s bylinkami, cuketou, anglickou slaninou a paradajkovo-bazalkovou salsou skvele dopĺňa čisté a jednoduché zemiakové pyré.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
1
150 g
 lístky
3  - strúčik
100 g
2 lyžička
5
3
1  - strúčiky




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku umyjeme, nakrájame na dukátiky s hrúbkou cca 1cm a necháme ju cez noc marinovať v chladničke. Marinádu si pripravíme z 50ml olivového oleja, 3 strúčikov cesnaku, 2 lyžíc dijónskej horčice, soli a korenia.

  2. 2

    Cukinu nakrájame pozdĺžne (po celej dĺžke) na tenké pláty a orestujeme na grile. Na dukátik položíme lístok šalvie, rozmarín a tymián, obalíme v plátku cukety a anlickej slaniny a napichujeme na špajdle striedavo so šampiňónmi. (Pre lepší efekt šampiňóny nakrájame na polky).Grilujeme cca 10minút.

  3. 3

    Ošúpeme si šalotky a cesnak a nakrájame nadrobno. Paradajky umyjeme a nakrájame na drobné kocky. Do malého hrnca nalejeme olivový olej, speníme na ňom šalotky a cesnak a pridáme paradajky. Osolíme a okoreníme. Po 2-3 minútach dusenia pridáme zeleninový vývar, 5 minút podusíme a rozmixujeme dohladka. Kto má rád jemnejšiu salsu, môže ju prepasírovať. Na konci pridáme natrhanú bazalku (nepoužívame nôž - krájaním bazalka stráca vitamíny a chuť).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia