Bravčová panenka

Bravčová panenka v bylinkovej kruste s dubákovým krupotom

Autor receptu: redakcia

5
porcií
40 minút
príprava

Postup

  1. V osolenej vode uvaríme jačmenné krúpy.
  2. Nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na oleji. Pridáme očistené, osušené na kocky nakrájané dubáky a podlejeme bielym vínom. Zredukujeme varom, aby sa odparil alkohol.
  3. K dubákom pridáme jačmenné krúpy a zalejeme vývarom. Povaríme, aby sa všetky chute spojili. Pred dokončením do krupota pridáme polovicu nastrúhaného parmezánu a maslo. Premiešame, aby malo krémovú konzistenciu.
  4. Panenku očistíme, osolíme, okoreníme a opečieme v celku na oleji zo všetkých strán, aby sa mäso „zatiahlo“. Potom vložíme do rúry vopred vyhriatej na 180 °C maximálne na 10 minút. Snažíme sa dosiahnuť stupeň prepečenia médium.
  5. Bylinková krusta: Do mixéra vložíme lístky petržlenovej vňate, tymianu a rozmarínu, strúhanku a zvyšný parmezán. Rozmixujeme a preosejeme.
  6. Hotovú panenku obalíme v bylinkovej kruste a servírujeme s dubákovým krupotom.