Bravčová panenka
Bravčová panenka v bylinkovej kruste s dubákovým krupotom
Autor receptu: redakcia
Postup- V osolenej vode uvaríme jačmenné
krúpy.
- Nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na oleji. Pridáme očistené, osušené na kocky nakrájané
dubáky a podlejeme bielym
vínom. Zredukujeme varom, aby sa odparil
alkohol.
- K dubákom pridáme jačmenné krúpy a zalejeme
vývarom. Povaríme, aby sa všetky chute spojili. Pred dokončením do krupota pridáme polovicu nastrúhaného
parmezánu a maslo. Premiešame, aby
malo krémovú konzistenciu.
- Panenku očistíme, osolíme, okoreníme a opečieme v celku na oleji zo všetkých strán, aby sa mäso „zatiahlo“. Potom vložíme do rúry
vopred vyhriatej na 180 °C maximálne na 10 minút. Snažíme sa dosiahnuť stupeň prepečenia médium.
- Bylinková krusta: Do
mixéra vložíme lístky petržlenovej
vňate, tymianu a rozmarínu, strúhanku a zvyšný parmezán. Rozmixujeme
a preosejeme.
- Hotovú panenku obalíme v bylinkovej kruste a servírujeme s dubákovým krupotom.
|