Bravčová panenka

Bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou, americkými zemiakmi a pečenou zeleninou

Autor receptu: bibuskam

Jedlo ako stvorené na nedeľný obedík.

Postup

  1. Panenku v celku osolíme, okoreníme čiernym korením a orestujeme na oleji zo všetkých strán na panvici, kým sa nezatiahne. Výpek si necháme.
  2. Opečenú panenku preložíme na pekáč, podlejeme, zakryjeme alobalom a pečieme v teplovzdušnej rúre 15-20 minút na 200 stupňov. Pred podávaním pokrájame na plátky.
  3. Na výpeku po panenke orestujeme šampiňóny, pridáme smotanu zmiešanú s múkou, 2 pretlačené cesnaky, vegetu, čierne korenie a uvaríme omáčku.
  4. Zemiaky očistíme, nakrájame na osminky a predvaríme v osolenej vode. Scedíme, rozložíme na vymastený plech, pokvapkáme olivový olejom, posypeme kurkumou a korením na americké zemiaky a dáme zapiecť do rúry na 15 min na 200 stupňov.
  5. Receptom na pečenú zeleninu som sa inšpirovala u @radipat. Zeleninu, ktorú ste si vybrali, nakrájame, vložíme do plechu, premiešame s 2 pretlačenými cesnakmi, olivovým olejom, oreganom, majoránom, soľou a dáme piecť na 190 stupňov na polhodinu.
  6. Dobrú chuť!