Bravčová panenka s polentou a pomarančovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: rybarkuchar
Niečo pre slávnostnú príležitosť. Nepatrí medzi rýchle jedlá, ale výsledok stojí za to.
5 porcií |
180 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Panenku nakrájame na 1,5 cm medajlónky.
- Pposolíme pokoreníme, zalejeme olivovým olejom, pridáme tymian, rozmarín a necháme odležať. (Ideálne 24 hodín, minimálne 3 hodiny). Ide o to aby panenka nabrala chuť byliniek. Krátko pred podávaním ju o restujeme pri vysokej teplote – stačí 5 minút.
- Polentu som trochu inovoval, pridal som jeden v šupke uvarený na jemno postrúhaný zemiak. Inak klasika – uvariť kašu, dochutiť, nechať vychladnúť, pokrákať na kúsky a opiecť do zlatova.
- Pomarančová omáčka je jednoduchá. Na olivovom olej skaramelizujeme med, pridáme čili a pomarančovú šťavu z 1 a pol pomaranča. Polovicu necháme na ozdobu. Miešame a miešame. Ak uznáme, že už má správnu hustotu – odstavíme.
- Už len naaranžovať a je to.