Bravčová panenka

Bravčová panenka s mrkvovým pyré a grilovanou zeleninou

Autor receptu: redakcia

3
porcie

Postup

  1. Z očistenej panenky odkrojíme 150–160 g valce, okoreníme, osolíme, a každý s plátkom masla a vetvičkou tymianu (dlhou asi ako valček mäsa) obalíme potravinovou fóliou. Zatáčaním oboch koncov sťahujeme a tvarujeme z mäsa pekné pevné valčeky, ktoré pripravujeme sous–vide pri 60–65 stupňoch cca 1 hodinu.
  2. Štyri z 5 očistených mrkiev nakrájame na menšie kúsky a varíme v kokosovom mlieku do zmäknutia. Scedíme, mlieko zachytíme na prípadné zriedenie pyré. Mrkvu rozmixujeme dohladka, podľa želanej hustoty pyré pridáme kokosové mlieko, v ktorom sa mrkva varila. Dochutíme nastrúhaným zázvorom, soľou, cukrom, pre sviežosť môžeme pridať nastrúhanú limetkovú kôru alebo šťavu. Pyré prepasírujeme.
  3. Zeleninu na grilovanie nakrájame podľa gusta. V miske osolíme, okoreníme, prelejeme olejom a premiešame. Postupne grilujeme, až kým zelenina nezmäkne.