Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Pre tých, ktorí obľubujú kombináciu mäsa, ovocia a chilli je to naozaj delikatesa....
2-3 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pomocou varešky si v panenke vytvoríme otvor na plnenie.
- Slivky pokrájame nadrobno a premiešame s mandľami a majoránkou.Touto plnkou naplníme panenku.
- Naplnenú panenku osolíme, okoreníme čiernym korením a zo všetkých strán opečieme na oleji.
- Opečenú panenku zabalíme do alobalu a dopečieme vo vyhriatej rúre.
- Na výpeku z panenky orestujeme postrúhanú cibuľku a mrkvičku. Podlejeme vývarom a uvaríme do mäkka.
- Omášku rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme.
- Prepasírovanú omáčku dochutíme pomarančovou šťavou, cukrom(ak je to potrebné), bielym korením, štipkou chilli, soľou a kúskom masla.
- Panenku po zapečení v rúre necháme odpočinúť 5-10 minút, potom alobal otvoríme, šťavu pridáme do omáčky a pokrájame ju šikmo na plátky. Podávame s ryžou a omáčkou. Ja som tentoraz zvolila jazmínovú ryžu, ktorá s vôňou a chuťou ovocia ladila výborne.