Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Pre tých, ktorí obľubujú kombináciu mäsa, ovocia a chilli je to naozaj delikatesa....

2-3
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pomocou varešky si v panenke vytvoríme otvor na plnenie.
  2. Slivky pokrájame nadrobno a premiešame s mandľami a majoránkou.Touto plnkou naplníme panenku.
  3. Naplnenú panenku osolíme, okoreníme čiernym korením a zo všetkých strán opečieme na oleji.
  4. Opečenú panenku zabalíme do alobalu a dopečieme vo vyhriatej rúre.
  5. Na výpeku z panenky orestujeme postrúhanú cibuľku a mrkvičku. Podlejeme vývarom a uvaríme do mäkka.
  6. Omášku rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme.
  7. Prepasírovanú omáčku dochutíme pomarančovou šťavou, cukrom(ak je to potrebné), bielym korením, štipkou chilli, soľou a kúskom masla.
  8. Panenku po zapečení v rúre necháme odpočinúť 5-10 minút, potom alobal otvoríme, šťavu pridáme do omáčky a pokrájame ju šikmo na plátky. Podávame s ryžou a omáčkou. Ja som tentoraz zvolila jazmínovú ryžu, ktorá s vôňou a chuťou ovocia ladila výborne.