Plnená bravčová panenka
Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou (fotorecept)
Autor receptu: emdy
4 porcie |
20 minút príprava |
105 minút na 120 °C |
Postup- Pripravíme si suroviny: panenku, mozzarellu, sušené paradajky, soľ, oregano a mleté čierne korenie.
- Panenku pozdĺžne narežeme aj do bokov.
- Naplníme plátkami mozzarelly a paradajkami, dochutíme koreninami.
- Naplnené mäso zrolujeme a zaviažeme špagátom.
- Naplnenú panenku dáme do pekáča s nakrájanými zemiakmi, paradajkou a paprikou. Dochutíme koreninami.
- Zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 120 stupňov. Pečieme 90 minút. Zatiaľ si paradajky, mozzarellu a cibuľu napicháme na špajdle. Posolíme, posypeme oreganom a pokvapkáme tekvicovým olejom.
- Panenku na záver odokryjeme a zapečieme na 220 stupňov. Dobrú chuť.
|