Plnená bravčová panenka

Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou (fotorecept)

Autor receptu: emdy

4
porcie
20 minút
príprava
105 minút
na 120 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny: panenku, mozzarellu, sušené paradajky, soľ, oregano a mleté čierne korenie.
  2. Panenku pozdĺžne narežeme aj do bokov.
  3. Naplníme plátkami mozzarelly a paradajkami, dochutíme koreninami.
  4. Naplnené mäso zrolujeme a zaviažeme špagátom.
  5. Naplnenú panenku dáme do pekáča s nakrájanými zemiakmi, paradajkou a paprikou. Dochutíme koreninami.
  6. Zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 120 stupňov. Pečieme 90 minút. Zatiaľ si paradajky, mozzarellu a cibuľu napicháme na špajdle. Posolíme, posypeme oreganom a pokvapkáme tekvicovým olejom.
  7. Panenku na záver odokryjeme a zapečieme na 220 stupňov. Dobrú chuť.