Bravčová panenka plnená medvedím cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Hlási sa pani Macková :-), toto už je asi posledný mackový rpc tohto roku
2 porcie |
10 minút príprava |
19 minút tepelná úprava |
Postup
- Do rúry som dala piecť pokrájané zemiaky v šupke so soľou a rascou.
Panenku som očistila a rozkrojila na plát, dala som na ňu soľ a korenie z oboch strán, vnútro som potrela olejom a postrašila chilli
- Na to som uložila mackový cesnak a posypala pecorinom
- A teraz príde trochu horor, celé som to zmotala do pôvodného tvaru, na dosku som si rozložila slaninu a ešte som to v tom zamotala a snažila sa akosi zviazať, trochu sa mi to aj podarilo
- Na panvicu som dala masť a opekala sprudka z každej strany, spolu asi 4 min., chudák sporák to škaredo odniesol :-)
- Panenku som dala do rúry na zemiaky na 180° na 15 min., aby sa dopiekla, vyšlo to pekne naraz
- Odstránila som špagát a snažila sa mäso pokrájať na plátky a môžme obedovať
- A že prečo nejem divinu: