Bravčová panenka plnená medvedím cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Hlási sa pani Macková :-), toto už je asi posledný mackový rpc tohto roku

2
porcie
10 minút
príprava
19 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do rúry som dala piecť pokrájané zemiaky v šupke so soľou a rascou. Panenku som očistila a rozkrojila na plát, dala som na ňu soľ a korenie z oboch strán, vnútro som potrela olejom a postrašila chilli
  2. Na to som uložila mackový cesnak a posypala pecorinom
  3. A teraz príde trochu horor, celé som to zmotala do pôvodného tvaru, na dosku som si rozložila slaninu a ešte som to v tom zamotala a snažila sa akosi zviazať, trochu sa mi to aj podarilo
  4. Na panvicu som dala masť a opekala sprudka z každej strany, spolu asi 4 min., chudák sporák to škaredo odniesol :-)
  5. Panenku som dala do rúry na zemiaky na 180° na 15 min., aby sa dopiekla, vyšlo to pekne naraz
  6. Odstránila som špagát a snažila sa mäso pokrájať na plátky a môžme obedovať
  7. A že prečo nejem divinu: