Bravčová panenka
Bravčová panenka na zelenom korení s tymianom (fotorecept)
Autor receptu: macka78
Jednoduchý recept na chutnú a šťavnatú bravčovú
panenku
5 porcií |
10 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäsko si opláchneme, osušíme a nakrájame na 2 cm široké medailónky. Pritlačíme dlaňou na tanier, pokvapkáme olejom, posypeme tymianom opatrne, hrubozrnnou soľou a celým zeleným korením, ktoré som si v mažiari trošku rozdrvila. Nikdy nepoužívajte čerstvú panenku od svojho mäsiara, čerstvé mäso neostane krehké, ideálne je ho nechať aspoň dva dni ležať v chladničke.
- Nakrájame si slaninku na tenké plátky, ktoré poukladám po okrajoch panvice a budú nám mäsko zásobovať tukom pri pečení, opečieme do zlatohneda z obidvoch strán a vložíme do vyhriatej rúry, ak nakrájate tenšie medailónky tak ani nie je treba, ideálna teplota mäsa vo vnútri je 65 °C, ak máte teplomer môžete si pomôcť aj tým, ja nechávam cca 2 minúty z každej strany a 2 minúty v rúre, naplánujem si to tak, že keď sa mi už v rúre dorábajú pečené zemiaky, tak mäsko len na chvíľu pridám aj s panvicou do rúry, po vytiahnutí nechám mäsko ešte 3 až 5 minút oddychovať a môžme podávať, celé jedlo prelejeme šťavou, ktorá ostala na panvici.
- Dobrú chuť.