Bravčová panenka na thajský spôsob

Štefan Grich
šéfkuchár hotela Panorama Resort na Štrbskom Plese, 10. marca 2013
Bravčová panenka na thajský spôsob
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

650 g
800 g
80 g
40 g
80 g
80 g
80 ml
80 ml
250 ml
20 g
20 g




Postup

  1. 1

    Cestoviny necháme vo vriacej vode asi 15 minút, nevaríme ich a potom scedíme. Mäso odblaníme, okoreníme a vložíme do kokosového mlieka s pridaním medu a karí korenia.

  2. 2

    Zeleninu orestujeme na tuku, okoreníme, pridáme huby, čili omáčku a sójovú omáčku, krátko orestujeme. Cestovinu dozlata opečieme na panvičke s pridaním soli a korenia. Keď je cestovina opečená dozlatista, primiešame ju k zmesi a premiešame.

  3. 3

    Mäso vyberieme z marinády, osušíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán. Dopekáme v rúre asi 10 minút pri 170 °C. Hotové mäso narežeme na plátky a podávame s cestovinou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia