Bravčová panenka Wellington
Bravčová panenka Wellington

Bravčová panenka na spôsob Wellington podľa G. Ramseyho

siuuu - fotkasiuuu, 3. augusta 2019
Bravčová panenka na spôsob Wellington podľa G. Ramseyho
Foto: Siuuu

Na tento recept som sa chystala veľmi dlho, ani sama neviem prečo. Ale stálo zato čakať - výsledkom bolo mimoriadne chutné jedlo, ktoré sme Zobraziť celý popisNa tento recept som sa chystala veľmi dlho, ani sama neviem prečo. Ale stálo zato čakať - výsledkom bolo mimoriadne chutné jedlo, ktoré sme si vychutnali s pečenou zeleninkou.

2-4
porcie
90 minút
príprava
20-25 minút
na 185-190 °C

Suroviny

1 ks (asi 20 cm dlhá)
150 g čerstvé
10-15 ks (varené alebo pečené)
100 g
20 g
100 -120 g
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
1 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme šampiňónovú fáš, ktorou obalíme mäso - šampiňóny spolu s gaštanmi rozmixujeme a na masle orestujeme, aby sa vydusila voda. Ochutíme soľou, korením a necháme vychladnúť. Bravčovú panenku odblaníme, ochutíme soľou, korením a na rozpálenej panvici na masle sprudka opečieme zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo. Necháme vychladnúť. Potrieme zo všetkých strán dijonskou horčicou, ktorá dodá mäsku chuť.

  2. 2

    Na stôl dáme potravinársku fóliu, na ňu rozložíme sušenú šunku buď v jednom rade alebo v dvoch pod sebou - podľa veľkosti mäsa. Na šunku rovnomerne rozotrieme šampiňónovú zmes, položíme mäso, a pomocou fólie zrolujeme do čo najpevnejšieho valčeka. Zabalíme do fólie a odložíme do chladničky aspoň na pol hodinu.

  3. 3

    Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 1,5 - 2 mm, položíme mäso, ktoré sme vybrali z fólie, a zabalíme čo najpevnejšie do úhľadného valca tak, aby nikde nebol žiadny otvor. Znovu zabalíme do fólie a dáme do chladničky cca na hodinu.

  4. 4

    Zabalenú panenku vyberieme z chladničky, odstránime fóliu, preložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, a dáme do rúry vyhriatej na 185-190 °C piecť asi na 20 - 25 minút podľa veľkosti mäsa aj podľa toho, ako chcete mať panenku prepečenú. Ja som mala takú stredne hrubú panenku a piekla som cca 22 minút, a bola tak na knap - veľmi jemne ružová a šťavnatá. Ako príloha sa hodia najviac zemiaky alebo zelenina, prípadne hríbová omáčka.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia