Bravčová krkovička so zemiakovou kašou (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Tento recept ma upútal na stránke Top recepty.sk. Pridávam link: www.toprecepty.sk/recept/3007-bravcove-pecene-v-bohatom-vypeku/ Recept bol výborný, všetci si ho doma pochvaľovali. Doporučujem vyskúšať.

40-50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso som umyla, osušila a nakrájala na hrubšie rezne. Mäso sa neklepe.
  2. Dve stredné cibule som nakrájala na kocky spolu s cesnakom. Ja som použila 4 strúčiky. Cibuľu aj s cesnakom som dala do plechu, v ktorom ich budem piecť. Trochu som ju osolila a pridala som aj kmín.
  3. Na tanier som si dala hladkú múku, mletú červenú papriku a 1 čl grilovacieho korenia. Múku som premiešala. Nesolila som ju, ani mäso.
  4. Plátky mäsa som obalila v ochutenej múke.
  5. Na panvici som si rozhorúčila 1 pl domácej masti. Obalené mäso som opekala z každej strany cca 4 minúty. Opečené mäso som preložila do pripraveného pekáča. Zvrchu som mäso osolila a okorenila. Podliala som ho asi 200 ml horúcej vody spolu s výpekom, zakryla alobalom. Mäso som piekla na 180 °C za občasného podlievania asi 40 minút. Potom som ho chvíľu piekla odkryté.
  6. Kým sa mäso pieklo, dala som variť zemiaky na pyré. Uvarené som scedila, pridala som maslo, pomačkala som ich. Zohriala som si asi 200 ml mlieka, ktoré som po častiach pridávala k zemiakom. Dobre som pyré prešľahala.
  7. Spravila som kapustový šalát.
  8. Už je všetko hotové, môžeme ísť obedovať. Mojim chlapom jedlo chutilo.