Bravčová krkovička
Bravčová krkovička so zeleninou na kyslej smotane (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Tento obed máme veľmi radi. Nie je to nič ťažké uvariť, preto ho zvládnu aj tí, čo málo varia :-)
Postup
- Ako prvé si umyjeme mäso. Potom ho pokrájame a vyklepeme na plátky ako rezne. Každý jeden plátok mäsa posolíme, posypeme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou.
- Do panvice dáme olej, ktorý necháme rozohriať a dávame do neho plátky mäsa, ktoré osmažíme z oboch strán.
- Potom ich vyberieme a dáme do misky.
- Teraz nakrájame cibuľu. Olej, ktorý nám zostal dáme do hrnca a osmažíme v ňom cibuľu.
- Z misky vyberieme plátky mäsa a dáme ich do hrnca.
- Mäso zalejeme vodou a necháme dusiť prikryté 50 minút do mäkka.
- Potom pridáme zeleninu a dusíme 15 minút.
- Zahustenie: Do hrnčeka dáme múku, prilejeme teplú vodu a rozmiešame nahladko a vlejeme k mäsu. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a chvíľu povaríme.
- A máme obed hotový.
- Podávame s knedľou. Dobrú chuť :-)