Bravčová krkovička

Bravčová krkovička so zeleninou na kyslej smotane (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Tento obed máme veľmi radi. Nie je to nič ťažké uvariť, preto ho zvládnu aj tí, čo málo varia :-)

4
porcie
70 minút
príprava

Postup

  1. Ako prvé si umyjeme mäso. Potom ho pokrájame a vyklepeme na plátky ako rezne. Každý jeden plátok mäsa posolíme, posypeme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou.
  2. Do panvice dáme olej, ktorý necháme rozohriať a dávame do neho plátky mäsa, ktoré osmažíme z oboch strán.
  3. Potom ich vyberieme a dáme do misky.
  4. Teraz nakrájame cibuľu. Olej, ktorý nám zostal dáme do hrnca a osmažíme v ňom cibuľu.
  5. Z misky vyberieme plátky mäsa a dáme ich do hrnca.
  6. Mäso zalejeme vodou a necháme dusiť prikryté 50 minút do mäkka.
  7. Potom pridáme zeleninu a dusíme 15 minút.
  8. Zahustenie: Do hrnčeka dáme múku, prilejeme teplú vodu a rozmiešame nahladko a vlejeme k mäsu. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a chvíľu povaríme.
  9. A máme obed hotový.
  10. Podávame s knedľou. Dobrú chuť :-)