Bravčová krkovička s vínovou cibuľou (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Mali sme chuť na krkovičku a niečo štipľavé, tak som to dala akosi dokopy a tu je výsledok

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Krkovičku som vybrala z chladničky, umyla a nechala odpočívať na linke asi 40 min. Potom som ju okorenila a prudko opiekla na 1 PL masti spolu s dvoma vetvičkami rozmarínu. Opekala som z každej strany asi 3 min. Pred otočením som osolila.
  2. Dala som ju na pekáčik do rúry na 120°, kým urobím cibuľu, aby nevychladla a trochu ešte došla, ak treba. Do panvice som dala druhú PL masti a prudko som opekala cibuľu nakrájanú na polkolieska, kým nebola hnedá.
  3. Keď už sa mi zdala, že je akurát, podliala som vínom, neviem presne koľko, tak od oka a nechala som ho vyvariť, ku cibuli som pridala brusnice, dve vetv. rozmarínu posekaného nadrobno, chilli papričky tiež posekané, saturejku a osolila som to.
  4. Premiešala som a pridala som kúsok čokolády
  5. Odstavila som a pridala kúsok masla a omáčka, či ako to nazvať, je na svete
  6. Na tanier som dala zemiaky varené v šupke s trochou masla, mäso a omáčku, celé som posypala vňaťou. Mäso bolo úplne mäkké a tá cibuľa výborná.
  7. Po obede som upiekla takéto uzly :-)
  8. A takýto krásny návštevník ku nám chodí z lesa. Mám aj foto panvice, ak by mal niekto záujem, ale nie je to veru pekný pohľad :-)