Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Umyla som a okorenila 2 ks krkovice a uvažovala, čo s nimi, počas procesu varenia mi vyšlo toto jedlo.
2 porcie |
5 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Okorenenú krkovičku som sprudka opiekla na masti, osolila z každej strany a vybrala na tanier.
- Do panvice som dala cibuľu pokrájanú na tenké 1/4-kolieska a prudko opekala do svetlo hneda, pridala som saturejku, pretlak a vňať a zarestovala som to spolu.
- Teraz som to už musela trošičku podliať, asi tak pol deci vriacej vody, pridala som cukor, želé, chilli a za chvíľku ocot.
- Ochutnala som, trošku osolila, zas trochu podliala a vrátila som mäso do panvice.
- Stiahla som teplotu, zakryla pokrievkou a dusila 50 min, mäso som občas otočila, pred koncom asi 10 min som odokryla a nechala vyredukovať prebytočnú tekutinu.
- Príloha bola tlačené zemiaky s maslom, vňaťou a opraženou cibuľou.
- No a keďže sú tu aj takí, čo sa najviac tešia na poslednú foto, samozrejme nemôžem sklamať, takže foto zo včerajšej návštevy: