Bravčové mäso
Bravčová kotleta s kimči šalátom a cibuľovými krúžkami
Autor receptu: redakcia
Postup- Bravčovú kotletu nakrájame na porcie, umyjeme, osušíme, osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, nastrúhaným zázvorom a teryiaki
omáčkou. Mäso necháme odležať asi 12 hodín. Kotletu
potom opekáme na horúcom oleji – asi 4 minúty na každej
strane.
- Kimči: Čínsku kapustu nakrájame na väčšie kusy, reďkovku,
mrkvu, cibuľu a jablko nakrájame na tenké plátky a všetko zmiešame. Potom zmiešame vodu, soľ, cukor, cesnak, zázvor, čili, rybaciu omáčku, vínny ocot, ryžovú múku a tyčovým mixérom
všetko rozmixujeme na omáčku. Pripravený nálev nalejeme na šalát, premiešame a zaťažíme tanierom a závažím
(napríklad pohárom s vodou). Šalát musí byť ponorený
v náleve a úplne bez prístupu vzduchu. Necháme 8 až 12
hodín odležať. Potom zmes premiestnime do veľkého
zaváracieho pohára a starostlivo utlačíme. Opäť zaťažíme
závažím a necháme kvasiť pri izbovej teplote aspoň 4 dni.
Dáme do chladničky.
- Cibuľové krúžky: Z vody, vajíčka, bezlepkovej múky, nasekaných byliniek a soli urobíme husté cestíčko. Bielu cibuľu očistíme, nakrájame na
kolieska, ktoré rozoberieme na jednotlivé krúžky. Tie obalíme v cestíčku a vypražíme v horúcom oleji.
- Klíčky mungo fazule orestujeme na sezamovom oleji a podávame spolu s mäsom.
|