Bravčové mäso
Bravčová hruď na jogurte a červenej paprike (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Je to čosi ako paprikáš, len diétnejšie a podľa mňa a detí chutnejšie. Kto neskúsi nespozná.
4 porcie |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso očistíme a nakrájame na akože rezne, okoreníme a posypeme cesnakom. Nesolíme.
- Opečieme na troche oleja. Vyberieme mäso z hrnca.
- Pridáme nakrájanú cibuľu na výpek opečieme do bledohneda.
- Na to dáme múku, ďalej opekáme asi 4 minúty.
- Odložíme hrniec zo sporáku a pridáme mletú papriku a salámu pokrájanú na drobné kúsky. Dobre premiešame a vrátime hrniec na sporák.
- Zalejeme vývarom a vložíme mäso do hrnca a varíme do zmäknutia mäsa.
- Keď je už mäso skoro mäkké pridáme jogurt, zamiešame a ďalej varíme.
- Asi 5 minút pred koncom varenia osolíme a potom po chvíľke ochutnáme. Solíme až pred koncom varenia, lebo saláma pustí soľ, tak nech nepresolíme. Vhodné sú na toto jedlo rôzne druhy mäsa pokrájane na rezne.
- Podávame s prílohou podľa uváženia. U nás bola k tomu karfiolová ryža.