Bravčové mäso

Bravčová hruď na jogurte a červenej paprike (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Je to čosi ako paprikáš, len diétnejšie a podľa mňa a detí chutnejšie. Kto neskúsi nespozná.

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso očistíme a nakrájame na akože rezne, okoreníme a posypeme cesnakom. Nesolíme.
  2. Opečieme na troche oleja. Vyberieme mäso z hrnca.
  3. Pridáme nakrájanú cibuľu na výpek opečieme do bledohneda.
  4. Na to dáme múku, ďalej opekáme asi 4 minúty.
  5. Odložíme hrniec zo sporáku a pridáme mletú papriku a salámu pokrájanú na drobné kúsky. Dobre premiešame a vrátime hrniec na sporák.
  6. Zalejeme vývarom a vložíme mäso do hrnca a varíme do zmäknutia mäsa.
  7. Keď je už mäso skoro mäkké pridáme jogurt, zamiešame a ďalej varíme.
  8. Asi 5 minút pred koncom varenia osolíme a potom po chvíľke ochutnáme. Solíme až pred koncom varenia, lebo saláma pustí soľ, tak nech nepresolíme. Vhodné sú na toto jedlo rôzne druhy mäsa pokrájane na rezne.
  9. Podávame s prílohou podľa uváženia. U nás bola k tomu karfiolová ryža.