Bratislavské rožky moje (fotorecept)
Autor receptu: sladkacokolada
Bratislavské rožky po stý krát. Robila som z jeden a pol dávky, preto je na obrázkoch toho troška viac.
Postup
- Pripravíme si kvások. Na dosku nasypeme múku, posolíme, pridáme cukor, kvások, žĺtka. Zmiesime a vypracujeme vláčne cesto. Necháme nakysnúť. Po pol.hodine cesto prepracujeme a znova necháme nakysnúť.
- Pripravíme si plnku. Pomleté orechy zmiešame s cukrom, pridáme rum a dolejeme mliekom. Vypracujeme na hustú hmotu.
- Cesto rozvaľkáme na tenko, pokrájame na obdĺžniky, alebo kocky. Na okrajoch môžme cesto narezať. Naplníme plnkou, stočíme a vytvarujeme rožky.
- Potrieme žĺtkom a necháme pod-kysnúť na plechu, vyloženým papierom.
- Rozohrejeme rúru na 210°C . Pečieme 10minút na 210°C, potom znížime teplotu na 180°C a dopečieme do ružova.