Komentáre k receptu:
  • smejkad - fotkasmejkad 14. novembra 2013 o 08:50

    moj ty boze, tie buchty su nadherne !
    dnes asi nestiham, ale zajtra budu na veceru :-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmanya 14. novembra 2013 o 10:08

    supéééééér, ukladám, vyskúšam.
    @zareaguj
  • mariamka - fotkamariamka 14. novembra 2013 o 10:30

    ty brdo, to co si vymyslela s tou zalievkou ?, padam na zadok ,, kk a 10 hviezd / 5+5 :)) p.s. musela som pozriet, ci mas v ceste cukor, kedze si robila slanu aj sladku verziu, a nemas vobec, ale do kvasku predsa isiel ten startovaci vsak, tak mozno dobre aj do surovin doplnit /cisto technicka poznamka :)/ inak nemam vazne slov :)
    @zareaguj
  • lyali - fotkalyali 14. novembra 2013 o 10:45

    No tak to sa vôbec nečudujem tej božskosti Tvojich buchiet a roládok. Tá zálievka musela narobiť s nimi iné divy. Predstavujem si, ako sa zahryznem do buchetky mäkkučkej ako perinka a keďže zvyknem sypať práškovým cukrom, už je zo mňa v predstavách čochvíľa prichádzajúci bielobradý Mikuláš :-))
    @zareaguj
  • jujoska - fotkajujoska 14. novembra 2013 o 10:50

    toto aka netradicna metoda...paci sa mi to vsetko bezo zvysku. Este keby som tak mala cas na taketo vypekanie...mozno raz
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarebaka 14. novembra 2013 o 11:04

    Mňa dostali tie roládky a oškvarková náplň...musím vyskúšať....na čo všetko Ty neprídeš???Kúzelníčka v kuchyni,super
    @zareaguj
  • lubkabubka - fotkalubkabubka 14. novembra 2013 o 11:25

    Teda to je nápad! Ešte som o takomto dačom ani nepočula! Musia byť fantastické tie varené-pečené buchty!
    @zareaguj
  • mesiar50 - fotkamesiar50 14. novembra 2013 o 11:40

    Čumím ako v kine.Univerzálne cesto vie byť vďačná surovina ako aj vidieť aj v tvojom recepte.Si neskutočne šikovná kuchárka.Tvoje buchty a roládky sú dozaista nielen pekné,ale aj šialene chutné.pa pa
    @zareaguj
  • luss44 - fotkaluss44 14. novembra 2013 o 13:28

    jednoducho 3x mňam :) ešteže som po obede... tá zálievka je dobrý nápad, ja tvarohovú náplň zvyknem zahustiť trochou Zlatého klasu. Máš pochvalu velikú :)
    @zareaguj
  • klaudia968 - fotkaklaudia968 14. novembra 2013 o 13:49

    Perfektné. Nemám slov. Často sa mi stáva, že mi nevydá náplň a tato nemáš problém zmeniť sladkú za slanú. Ukladám, určite vyskúšam.
    @zareaguj
  • jerica - fotkajerica 14. novembra 2013 o 14:40

    @eviana
    paráda, vieš sa pekne vyšantiť, vidieť , že si v kuchyni s vareškou v ruke doma :-)
    určite na sobotu s tým slaným vyskúšam :-)
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 14. novembra 2013 o 15:21

    Ale si sa vyšantila! Verím, že všetko bolo skvelé, výborné suroviny, šikovná kuchárka, ako inak to mohlo dopadnúť?
    Pridám radu odkukanú z Varechy (už po niekoľký raz, ale takto sa o nej dozvie viac ľudí). Do tvarohu primiešaj lyžicu - dve vanilkového pudingu Olé bez varenia. Najprv radšej len jednu, aby si ho nemala príliš hustý, pridaj podľa potreby. Krásne zhustne a bude držať, nič nevytečie, ani sa nevpečie do cesta.
    @zareaguj
     1x zdezda
  • izabella929 - fotkaizabella929 14. novembra 2013 o 15:31

    @eviana..kr ásne sa ti vydarili koláčiky aj buchty.-)veľmi rada pracujem s kysnutým cestom a tiež často robím buchty..keďže je tu receptov kopec, nepridávam...ale cesto tiež najradšej miesim rukami..tiež spomienka na maminku...musím cítiť kvalitu cesta rukami..)
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 14. novembra 2013 o 15:35

    @sovka62..ve ľmi pekne ďakujem za radu, práve sa mi to bude hodiť k ďalšiemu koláčiku...práve som si priniesla z Maďarska vanilkový puding Gála,,,čo je možno podobný ako Olé..bez varenia...tvoje rady sú ako kus drahokamu...)
    @zareaguj
  • pusta - fotkapusta 14. novembra 2013 o 15:41

    @eviana milá, cesto máš výborné, vdaka jogurtu ešte vláčnejšie, náplne sú super. skús nabudúce cesto spraviť s mletými oškvarkami na sladko i na slano a budeš príjemne prekvapená, aké fantastické cesto budeš mať, až je to neuveriteľné - naše staré mamy tak robili bežne :-))))) stojí to za vyskúšanie
    5*****
    @zareaguj
  • pusta - fotkapusta 14. novembra 2013 o 15:43

    @sovka62 , pre mňa novinka, ale cenná rada - veľmi pekne ti dakujem :-)
    @zareaguj
  • salinka - fotkasalinka 14. novembra 2013 o 15:54

    Ti si dobre vyhútala. Jedným vrzom máš čo ponúknuť ku káve, aj vínu:-)
    @zareaguj
  • havino - fotkahavino 14. novembra 2013 o 17:06

    si ma navnadila na buchty so zálievkou, s orechovou som ešte nečula a viem si predstaviť ich chuť, máš ich utešené, aj,aj. Ja už tu jedny buchty uložené mám čo sa tiež zalievali smotanou, aj od @honestka mám v pamäti zaliať potrieť smotanou zas škoricové hniezda, už sa dlho na ne štelujem a čo sa tvarohu týka, išla som ti napísať, že čo naša @sovka radila, ja ju počúvam, ako dobrý žiačik v škole, aj som veru Ole odskúšala do tvarohu, nie len že zahustí, ale náramne aj dobre ochutí, ked nebudeš mať, prisyp zlatého klasu, ako @luss radí, alebo cukor primiešať až tesne pred naplňovaním buchiet. Čo by som ti ešte? čo ešte viem? som múdra,ako rádio, že?? ale ty si vieš poradiť vždy a vo všetkom, si príkladom šikovnej gazdinej. Skúsim tééé hviezdy kliknúť dva krát a uložím si recept, bo ty tu chrlíš recepty o sto šesť a to by som sa nahľadala.
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 14. novembra 2013 o 17:22

    @smejkad , ďakujem za pochvalu buchiet, boli nielen nádherné, ale neskutočne ľahunké, samá dierka, ako páperie :) Budem rada, ak vyskúšaš, daj mi vedieť :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 14. novembra 2013 o 17:22

    @manya , ďakujem za komentár, vyskúšaj a daj vedieť ako chutili :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 14. novembra 2013 o 17:24

    @mariamka , cukor som do cesta nedávala, nezvyknem dávať do kysnutého, len štartovací do kvasníc. Veď džem osladí a do tvarohovej som ho trošku dala. Takto je cesto univerzálne použiteľné aj na sladko, aj na slano :) Ďakujem za milé slová ♥
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 14. novembra 2013 o 17:25

    @lyali , Ty to vieš tak krásne poeticky opísať, až sa človek celý rozusmieva nad predstavou Teba s bielymi cukrovými fúzikmi :) Ďakujem, si veľmi milá, potešila si ma :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 14. novembra 2013 o 17:27

    @jujoska , práve že na tomto vypekaní je super to, že to ide rýchlo, najviac práce dalo naplniť buchty... cesto kyslo samo, aj som skoro zabudla pri kvákaní s kamoškou, že kysne... zalievka je raz dva, posypat je raz dva... pečie sa to samo :) Ty brďo a práve mi napadla ďaľšia - ešte menej prácna varianta :) Ďakujem za ťuk na čelo :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 14. novembra 2013 o 17:29

    @ebaka , ďakujem za milé slová, že kúzelníčka... skôr bosorka ako kúzelnička niekedy, taká tá zlá, ubrblaná - už len čiernu mačku na plece a je to dokonalé :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 14. novembra 2013 o 17:30

    @lubkabubka , vďaka za milý komentár a slová uznania... ani ja som o takom ešte nepočula, naozaj mi to včera zaplo v lebeni, reku vyskúšam, čo z toho bude... a boli tak skvelé, že sa nedalo nepodeliť sa o recept :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 14. novembra 2013 o 17:31

    @mesiar50 , veľká vďaka za slová uznania a podpory Lacko... krásne si to vystihol - naozaj boli "šialene chutné" :))) Pa :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 14. novembra 2013 o 17:32

    @luss44 , ďakujem za Tvoje milé slová aj tip so zlatým klasom, ale musím sa priznať, že som ho tam trošku usypala, ale zrejme som si spravila tvarohovú náplň v predstihu a cukor sa rozpustil a tvaroh zredol... ale nejak som ho tam predsa zakomponovala :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 14. novembra 2013 o 17:33

    @klaudia968 , potešili ma Tvoje slová uznania, ďakujem Ti za ne. Budem rada ak niečo z môjho receptu využiješ pri vlastnom pečení :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 14. novembra 2013 o 17:34

    @jerica moja milá, vďaka za slová uznania, od Teba veľmi potešia. Mám radosť, že Ťa môj recept zaujal až tak, že na sobotu vyskúšaš. Daj mi potom vedieť, ako Vám chutilo :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 14. novembra 2013 o 17:36

    @sovka62 , milion krat vďaka za túto Tvoju radu... a ja si hlavu lámala, ako prejsť tomu tvarohu cez rozum, bo to nebol ten riedky, práve že bol krásne jemne hrudkovitý... a puding Creme Olé je rada hodná zlata, nabudúce vyskúšam a ešte raz srdečne ďakujem za tento tip ♥ aj Tvoje milé slová uznania, rodáčka moja milá :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 14. novembra 2013 o 17:39

    @izabella929 , vďaka za slová uznania... Vystihla si to, to ručné miesenie cesta ma tiež maminka naučila... vždy mi hovorila, to musíš cítiť kedy je hotové... a mixérom cítiť neviem :)
    A čo sa pridávania receptov týka ... keby sme to brali tak, že čo už na vareche je, nepridáme, tak už takmer žiadne recepty nepribudnú, pribúdalo by len milióny komentárov. A ja si myslím, že tá zálievka bola niečo nové, preto som sa rada podelila o tento skvelý recept, či skôr vychytávku ... niekomu sa môže zísť :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 14. novembra 2013 o 17:43

    @pusta milá, ďakujem za pochvalu môjho cesta aj za hviezdičky, veľmi si ma potešila. Vždy dávam do cesta buď kyslú smotanu, alebo jogurt. Tak ma maminka naučila :) A tento jogurt bol tak famózny... a dokonca sú vraj vhodné aj pre tých, čo trpia intoleranciou laktózy som sa dozvedela. Na sladko oškvarkové som ešte neskúšala, ale už som videla robiť oškvarkové so slivkovým lekvárom... nuž za pokus to stojí, ale to potom asik ku kyslej polievke nee, či? :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 14. novembra 2013 o 17:44

    @salinka , veď to poznáš isto aj sama... s čo najmenej roboty maximum dobroty :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 14. novembra 2013 o 17:49

    @havino , Ty moje utešené rádio, ďakujem za Tvoje písmenká, každé jedno ma usmialo a radosť spravilo. Som rada, že Ťa moja zálievka zaujala, veď aj mňa samú :))) Mňa by veeelice zaujímalo aké cesto by mi vzniklo zo špaldovej múky, hm? A musím pozrieť tie osie hniezda od @honestka... musím vlastne pokukať všetky osie hniezda čo tu sú, či pridám niekedy aj tie svoje - ak by neboli, lebo šak samozrejme, že sú najlepšie na svete... ale fakt sú :), aj keď tá, čo ma ich naučila už len z neba môže korigovať moje chyby pri pečení :) Vďaka Táni moja ♥
    @zareaguj
  • pusta - fotkapusta 14. novembra 2013 o 17:58

    @eviana milá, kyslo- mliečne jogurty znášajú dobre, teda aj jogurt, aj tí, ktorí majú intoleranciu mlieka, presnejšie majú intoleranciu laktózy - mliečneho cukru, i ked nie všetci, ale vonkoncom ho nemôžu tí, čo majú intoleranciu na kravskú bielkovinu ako takú, resp. majú kombinovanú neznášanlivosť, t. j. aj na laktózu+bielkovinu kravského mlieka, ktorá je obsiahnutá vo všetkých mliečnych výrobkoch.
    a tie oškvarky v pečení na sladko:
    pridané mleté oškvarky v sladkom v ceste vytvárajú štruktúru ako pri lístkovom ceste, teda nie ku kyslým polievkam.
    napr. buchty s lekvárom, s makom na sladko, s tvarohom na sladko, so sladkými pudingovými plnkami, krémeše a pod.
    pokiaľ také cesto, do ktorého pridáš mleté oškvarky, budeš robiť na slano a so slanými náplňami, tak hej - ku kyslým polievkam i samostatne.
    @zareaguj
  • pusta - fotkapusta 14. novembra 2013 o 18:06

    ešte ku kyslej smotane - ak je pridaná do cesta, tak krásne drží výsledný tvar, neprevaľuje sa a nerozpadáva.
    ak ňou finálny produkt potrieš, tak bude mäkký a krehký dlhšiu dobu :-)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 14. novembra 2013 o 18:07

    @pusta moja drahá, no totok je pre bloncku ako som ja moooc zložité :) Chvalabohu ničím takým netrpím ja ani nikto z mojich blízkych, takže som nikdy nebola nútená naštudovať si tieto informácie a obdivujem všetkých tých, ktorí s takým obmedzením žijú a zvládajú všetko relatívne v pohode :) Jaaaaaj... Ty si myslela, že zapracovať ich priamo do cesta ako pridanie tuku? Ja som to skor pochopila, že osladiť cesto a potom plniť oškvarkami. Ak nie sú oškvarky príliš slané, tak to aj takto môže byť veľká lakocinka :) Ďakujem za super tipy a informácie :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 14. novembra 2013 o 18:08

    @pusta , šak teda viem, na kyslej smotane fičím celý život... aj do cesta, aj do bruška - to mám po maminke, v našej rodine sme my dve milovníčky kyslej smotany, bárskedy ju za jogurt vymením :)))
    @zareaguj
  • medovnicek - fotkamedovnicek 14. novembra 2013 o 18:08

    riadne mňamky si veru napiekla, pri tých buchtách ma zaujala tá poleva, musím to vyskúšať:)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 14. novembra 2013 o 18:14

    @medovnicek , od odborníčky na kysnuté cesto ako si Ty je táto pochvala veru veľká pocta, ďakujem, som rada, že som Ťa zálievkou zaujala :) Budem rada ak vyskúšaš a ešte radšej ak zachutí :)
    @zareaguj
  • elisticka - fotkaelisticka 14. novembra 2013 o 21:06

    velmi zaujimave :-) musim vyskusat vyzera to lakavo :-)
    @zareaguj
  • mamatata2 - fotkamamatata2 14. novembra 2013 o 22:15

    Joj paráda a s tou zálievkou, super nápad. 5* a KK a v sobotu vyskúšam.
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 14. novembra 2013 o 22:40

    @elisticka , ďakujem za slová uznania, budem rada ak vyskúšaš a ešte radšej ak bude chutiť :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 14. novembra 2013 o 22:42

    @mamatata2 , ďakujem za milý komentár, spravila si mi radosť, budem rada ak vyskúšaš a dáš mi vedieť ako Vám chutilo... :)
    @zareaguj
  • janger - fotkajanger 14. novembra 2013 o 23:05

    Jujujuj, tolko maskrt z jedneho cesta :-). A zaujimave aj s tou zalievkou, este som tak nerobila. Parada. Len naprazdno preglgam , idem uz radsej spat :-).
    @zareaguj
  • goe - fotkagoe 15. novembra 2013 o 07:45

    Krásny recept, určite hodný vyskúšania. Skúsim možno najbližší víkend. 5*
    @zareaguj
  • lidia3 - fotkalidia3 15. novembra 2013 o 08:05

    Vynikajúci recept vyskúšam na sladko.
    @zareaguj
  • sonulienka - fotkasonulienka 15. novembra 2013 o 09:02

    Ja už nemám čo dodať výbornéééééééé KK
    @zareaguj
  • používateľ nemá avataranina43 15. novembra 2013 o 09:32

    s kysnutým cestom som pracovala od začiatku môjho manželstva, najprv som piekla v remoske, z čoho vznikli síce na pohľad prekrásne , ale zároveň tvrdé ako skala, rožteky. čo som ja vedela, že cesto má kysnúť ? až tie posledné čo sa piekli, boli mäkké. ale ešte veľa vody pretieklo v našom potoku, kým som sa naučila cestovymiesiť, prekladať, spracovať na rôzne druhy pečiva. už viac rokov do cesta nedávam vajce, ale jogurt a verte lebo nie, je tam zbytočné. skúsená kuchárka ma naučila ,že do kys. cesta okrem droždia mám pridať aj pol prášku do pečiva a za lyžicu masti. tu na vareche som sa naučila, že cesto mám len zamiešať a nechať pokysnúť, až potom sa pustiť do miesenia až kým sa na ňom nespravia pluzgieriky, pri vypracovávaní cesta sa tak nenarobím /maminka ma učila, že cesto treba miesiť aspoň 20 min. čo bola riadna drina. vždy som robila cesto, ktoré sa dalo použiť na sladko i na slano a aj keď v ňom bolo trochu cukru /okrem kváskového /, vôbec to nevadilo. ako pribúdal vek, snažila som sa prácu uľahčovať a miesto buchiet som robila menšie záviny plnené sl. lekvárom, tvarohom, kakaovým cukrom, škoric. cukrom bohato pokv. čaj. maslom a tie najoblúbenejšie na slano : v šupe uvarené a na jemno nastr. zemiaky, bryndza, pokropené rozpust. ochutenými škvarkami. Na všetky spoločenské akcie som vždy priniesla kys. koláče sladké i slané, škv. pagáčiky i pampúšiky, fánky, podľa toho v akom období sa akcia konala. boli to časy keď ma pečenie bavilo, nerobilo mi problém napiecť čokoľvek - len nie torty alebo koláče s plnkou, tie naši chlapci nemali radi. ale verte, kysnuté vždy zmizli a len sa tak za nimi zaprášilo. no najlepšie bol vždy ohodnotený veľký okrúhly peceň chleba a keby nič iné nebolo, bol to sviatok, keď som nakrájala domáci chlebík zabalený v ľan. utierke a každý len čakal na tú dobrotu. dnes už málo pečiem, ale chýba mi to láskanie s cestom, keď je hladké ako detská riťka ako sa vraví a keď v rúre rastie, odfukuje, nadúva sa a z rúry sa šíri čarovná vôňa, ktorej sa nič na svete nevyrovná, žiadny drahý parfém, slovom nič, jednoducho zaplní celý byt a širi sa aj popod dvere susedov.A zálievka na buchty ?Musí to byť dobrota a veru sa nezdržím a keď bude aj kuchyňa prerobená, vyskúšam niečo nové ale určite vynikajúce, už sa teším. receptík je už v mojej KK a počká si na vyskúšanie.prepáčte mi, že som sa tak rozpísala a pospomínala na tie krásne časy pri pečení kysnutých koláčov.
    @zareaguj
  • cassilda03 - fotkacassilda03 15. novembra 2013 o 09:42

  • používateľ nemá avatarmarikafil 15. novembra 2013 o 09:54

    no, okrem skvelého receptu aj nevídane milá a poučná diskusia. ďakujem vám všetkým za rady a autorke za recept:-)
    @zareaguj
  • hannah22 - fotkahannah22 15. novembra 2013 o 11:24

    fantázia... už dávno som nemala takú radost ako dnes, skvelý recept, toto nepoznám a zajtra idem piect, buchty so zálievkou, no to musí byt skvelé a ešte diskúsia s perfektnými radami a krásne napísané vyznanie o pečení... rada pečiem a idem skúsit.... uložené a dakujem..... :))
    @zareaguj
  • terinka55 - fotkaterinka55 15. novembra 2013 o 12:52

  • eviana - fotkaeviana 15. novembra 2013 o 13:19

    @janger , ďakujem za milý komentár, usmiala si ma :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 15. novembra 2013 o 13:20

    @goe , ďakujem za slová uznania, budem veľmi rada ak vyskúšaš a ešte radšej budem ak bude chutiť... daj mi potom prosím vedieť :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 15. novembra 2013 o 13:21

    @lidia3 , ďakujem a poteším sa ak vyskúšaš a dáš mi potom vedieť ako sa podarili :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 15. novembra 2013 o 13:21

    @sonulienka , ďakujem, mám radosť, že sa Ti recept zapáčil :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 15. novembra 2013 o 13:25

    @anina43 , prečítala som si Tvoj milý nostalgický komentár a počas celého čítania som sa usmievala... ďakujem za Tvoje slová, za príjemné ohliadnutie sa za svojimi pekárenskými dielkami. Musím sa Ti s niečim tiež priznať, keď som prvý krát robila ťahané štrúdľové cesto, nedarilo sa mi a v kuchyni bolo otvorené okno a ako som bola na seba aj na nepodarené cesto nahnevaná som ho schmatla a vyhodila von oknom, ostalo visiet na strome... a si predstav tú iróniu, že ono sa skoro ani neroztrhlo, ale ako si tam viselo, tak sa vďaka zemskej príťažlivosti tak pekne naťahovalo, že vytvorilo kusisko súvislej "cestovej plachty"... no do dnes sa na tom zabávame vždy keď ťahám cesto na štrúdľu :)
    Ešte raz ďakujem milá @anina43 :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 15. novembra 2013 o 13:26

    @cassilda03 , ďakujem za pre mňa nový recept, veru to niekedy vyskúšam aj podľa neho :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 15. novembra 2013 o 13:28

    @marikafil , zlatá si, ďakujem za Tvoje slová... presne som na to myslela, že aká milá a tvorivá debata sa tu rozvírila, žiadne osočovanie a urážanie, len priateľská debata a super nové tipy... takto by to malo na Vareche vyzerať... ďakujem :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 15. novembra 2013 o 13:29

    @hannah22 , spravilo mi radosť spraviť radosť Tebe týmto receptom, ďakujem za milé slová, budem rada ak vyskúšaš, potom mi prosím popíš svoje dojmy a pojmy :) Ďakujem :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 15. novembra 2013 o 13:30

  • sovka62 - fotkasovka62 16. novembra 2013 o 10:58

    Dnes je na našej víkendovej chalupe môj šikovný synovec aj s rodinou. Aj tam prespia, aby všetko postíhal, bude tam robiť práce, ktoré my neovládame, okolo vodovodu, murovania a pod. Popoludní pôjdeme za nimi a lámala som si hlavu, čo dobré napečiem, nech si detičky pomaškrtia. Najprv bol na rade kardinálov rez, že ho už konečne skúsim spraviť. Ale čo ak sa na prvý raz nepodarí!? Tak osvedčené, sto razy vyskúšané žĺtkové rezy. Ale potom som uvidela tvoj recept a bolo rozhodnuté. Z celého kila múky som spravila buchty, lekvárové a tvarohové, pol na pol. S cestom sa mi pracovalo troška horšie, lepilo sa mi, nabudúce asi pridám kúsok bravčovej masti, nech ma nejeduje. Ale inak to šlo jedna báseň.Práve som ich vytiahla z rúry. Upečené tak krásne ako tie tvoje a tá vôňa! Ako chutia, to sa ešte len dozvieme, ale to určite napíšem neskôr.
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 16. novembra 2013 o 13:25

    @sovka62 moja milá, spravila si mi veľkú radosť, že si sa hneď podujala vyskúšať moje buchty. Mrzí ma, že sa Ti cesto lepilo, ale veď pokojne si mohla svoje osvedčené kysnuté spraviť, len zalievku podľa môjho receptu. Ale som naozaj veľmi rada, že sa krásne upiekli a rozvoniavali... a budem netrpezlivo očakávať správu ako chutili... ďakujem Ti za odvahu vyskúšať, aj za podelenie sa so svojou skúsenosťou, veľmi si to vážim ♥
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmanya 16. novembra 2013 o 14:53

    @eviana , názov BOŽSKÉ si zaslúžia, práve som dve okoštovala, jedna nestačí, robila som z polovičnej dávky, s cestom sa mi robilo dobre, kysnúť dávam do kysky, cesto je ľahučké, plnila som slivkovou nutelou, nakysli perfektne, nabudúce budú aj s tvarohom, momentálne nemám spravený. Buchty som nepiekla ani nepamätám, to bola vždy parketa mojej svokry. Veľmi som spokojná s tvojim receptom, vďaka.
    @zareaguj
  • sracz - fotkasracz 16. novembra 2013 o 17:22

    ... opäť krásna voňavá domáca práca šikovnej kuchárky, milá @eviana objednávam si komplet "tepšu"! ... pre mňa aj výborné "nakopnutie", keď budem potrebovať pohostiť či odmeniť vias dobroprajných ľudí!
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 16. novembra 2013 o 18:13

    Dobréééé..., výborné....., mäkkučké....., to sú komentáre tých čo buchty ochutnali. Ďakujem za recept.
    @zareaguj
  • nika72 - fotkanika72 16. novembra 2013 o 18:43

    veľmi zaujímavé .... buchty zo zálievkou som ešte nikdy nerobila,ale rada vyskúšam...mám rada nové nápady super ....uložené v kk ....a krížik na cesto je pekný zvyk aj u nás sa to robí .... 1*****
    @zareaguj
  • zuzkabluzka - fotkazuzkabluzka 16. novembra 2013 o 22:13

    par dni som na Vareche nebola a aky skvost mi skoro usiel... tento vikend uz nestihnem, ale urcite pridu na rad... :) ukladam a hviezdujem 5 :)
    @zareaguj
  • astheart - fotkaastheart 16. novembra 2013 o 23:34

    :) Zrovna před chvílí jse se dívala na polské stránky, kde jsou buchty s povidly... A také se podle receptu zalévají! :)
    » www.domowe-wypieki.pl/przepisy-bulki-slodkie/290-przepis-na-b...
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 16. novembra 2013 o 23:59

    @manya , ďakujem za milý komentár aj skvelú správu, že buchty chutili. Som naozaj veľmi rada, že Ti zachutili a že si s nimi spokojná... a teraz už buchty nebudú len parketou Tvojej svokry, ale aj Tvojou :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 17. novembra 2013 o 00:00

    @sracz , ako rada by som Ťa ponúkla, bárs aj celým tepšom :) Ďakujem za Tvoje milé slová uznania, spravil si mi veľkú radosť :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 17. novembra 2013 o 00:01

    @sovka62 , veľmi sa teším, že buchty mali taký úspech, ja Tebe ďakujem za odvahu vyskúšať ich, aj za podelenie sa s výsledkom svojej práce, spravila si mi radosť :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 17. novembra 2013 o 00:02

    @nika72 , ani ja som buchty so zálievkou predtým nikdy nerobila, v ten deň mi ten nápad skrsol v hlave a tak som ho hneď zrealizovala... a veru bol to dobrý nápad :) Ďakujem Ti za slová uznania, za milé slová, aj za hviezdicky... potešila si ma :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 17. novembra 2013 o 00:03

    @zuzkabluzka , si milá, ďakujem Ti za Tvoje slová uznania. Budem rada, ak buchty vyskúšaš a ešte oveľa radšej, ak zachutia... vďaka za všetko :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 17. novembra 2013 o 00:06

    @astheart , no vidíš... nielen v mojej hlave skrsol nápad so zálievkou, aj v nejakej poľskej sa zadarilo... Ďakujem za upozornenie na link, rada si pozriem ako ich robilii tam :)
    @zareaguj
  • honestka - fotkahonestka 18. novembra 2013 o 18:12

    palcek hore a * tiez.
    Sikovnica, je to pohadka jest taketo paperove buchticky, ktore su ako oblacik.
    @zareaguj
  • smejkad - fotkasmejkad 18. novembra 2013 o 22:40

    mila @Eviana , moji stravnici hundrali na to cudne :-))) medzi buchtami a skvarkovnikmi, ale neostala uz ani omrvinka, to asi nepotrebuje komentar :-)
    dakujeme, aj buchty aj skvarkovnicky mi takmr utiekli z pekaca a boli hebuckeeee ,hmmmmm :-)
    @zareaguj
  • margaretka28 - fotkamargaretka28 19. novembra 2013 o 20:08

  • eviana - fotkaeviana 20. novembra 2013 o 12:34

    @honestka , ďakujem za krásne slová uznania... @havino ma upozornila na Tvoje osie hniezda so zálievkou z tvarohu, masla a mliečka... som si uložila, bo neskutočne vyzerajú a mám v pláne ich skoro vyskúšať, bo vyzerajú neodolateľne ... :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 20. novembra 2013 o 12:36

    @smejkad milá, obrovskú radosť si mi spravila infoškou o tom, že buchty aj škvarkovníčky (ako pekne si ich nazvala) mali u Vás taký veľký úspech... som rada, že Ťa nesklamal môj recept a že sa tak krásne rýchlo pojedli a chutli Vám, ďakujem ♥
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 20. novembra 2013 o 12:57

  • luss44 - fotkaluss44 21. novembra 2013 o 21:23

    milá @eviana dopiekla som podľa tvojho receptu na oškvarkové roládky, len ja som urobila rožteky a sú výborné :) piekla som ich na zajtrajšiu oslavu kolegovi, tak verím, že zachutia :)

    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 21. novembra 2013 o 22:02

    @luss44 , tie sú prekrásne, super si to vymyslela takto rohlíkoidne... spravila si mi veľkú radosť, že si sa podelila o svoje dielko, ďakujem Ti veľmi, pozdravujem kolegu a dúfam, že budú chutiť :)
    @zareaguj
  • luss44 - fotkaluss44 23. novembra 2013 o 15:25

    @eviana ozývam sa po včerajšej oslave, kde mali rožteky úspech, všetkým chutili a oslávenec ďakuje za inšpiratívny recept :) musím aj jeho pochváliť, lebo čerstvý 50-tnik nám sám napiekol také lekvárové buchty, že sme sa všetci zalizovali, čakali sme nejaké kúpenské zákusky a skoro nám oči vypadli - plná krabica buchiet :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 23. novembra 2013 o 15:57

    @luss44 , si milá, že mi dávaš takú úžasnú spätnú väzbu na môj recept. Mám fakt obrovskú radosť, že Tvoje oškvarkové rohlíčky mali úspech. A veľmi chválim aj ja kolegu... chlap a napiecť fajné buchty, klobúk dolu. Veľmi Ti ďakujem za Tvoje skvelé komentáre, veľmi si to vážim :)
    @zareaguj
  • ywett - fotkaywett 23. novembra 2013 o 16:47

    parádny recept...kk a 5*
    @zareaguj
  • ywett - fotkaywett 23. novembra 2013 o 16:47

    aj @luss44 sa krásne vydarili:)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 27. novembra 2013 o 13:51

    @ywettka , ďakujem za slová uznania aj hviezdy, spravila si mi radosť :)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarludmilam 20. marca 2014 o 11:04

    Včera som ich vyskúšala na obed. Sú ozaj chutnučké. Ďakujem za recept :)
    @zareaguj
  • sejla - fotkasejla 9. apríla 2014 o 01:33

    Tak tie to buchty sa mi veru pacia ...az bude cas tak vyskusam isto.... ties rada a casto pec kysnute ,,,,, aj ked ja peciem kolace ,torty na zakazku...,. ale pre nas doma ,,, sa uchylim na kysnute ..... a ties rukou .... dakujem za recept ,,,, ukladam si ....
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 9. apríla 2014 o 13:19

    @ludmilam , mám veľkú radosť, že si vyskúšala a chutili, ďakujem za info :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 9. apríla 2014 o 13:20

    @sejla , som rada, že Ťa recept zaujal a chystáš sa ich vyskúšat, budem rada ak mi dáš vedieť ako dopadli, či a ako chutili... teším sa na Tvoje dojmy :)
    @zareaguj
  • marika21 - fotkamarika21 4. decembra 2014 o 23:22

    Dobré, chutné, krásne sa vydarili. Vyskúšam. KK*****
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist